’t Knooppunt en ASV Lebo naar laatste zestien in beker zaalvoetbal

’t Knooppunt en ASV Lebo zijn maandagavond doorgedrongen tot de achtste finales van de beker. ’t Knooppunt won in eigen huis van Eindhoven (3-2) en Lebo schakelde met ruime cijfers ’t Knooppunt 2 uit (5-2). De Amsterdamse clubs zitten nu bij de laatste zestien.

’t Knooppunt – FC Eindhoven werd van te voren al bestempeld als de topper van deze bekerronde en het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het was Fouad Afkir die na een kwartier spelen de score opende en ’t Knooppunt op het goede spoor zette. Twee minuten later was het Ismail Hamdoui die de voorsprong verdubbelde en ’t Knooppunt op 2-0 bracht. Eindhoven maakte nog voor rust de aansluitingstreffer en bracht zo de spanning in de wedstrijd terug. Na rust zorgde Sofian El Adel in de 23e minuut voor de 3-1 en leek ’t Knooppunt op rozen te zitten. Nick Kuylaars maakte het in de 32e minuut nog wel even spannend door voor de 3-2 te tekenen maar verder dan deze goal kwamen de Brabanders niet.

ASV Lebo bekerde na een gemakkelijke overwinning op ’t Knooppunt 2 verder. Ondanks de vele kansen die de ploeg miste in de eerste helft, waardoor de ruststand slechts 1-0 was, viel de score in de tweede helft toch hoog uit. Lebo won uiteindelijk met 5-2. De goals werden gemaakt door Appie El Azhari (2x), Omar Tissoudali (2x) en Ike O’Neil.