’t Knooppunt loopt finale KNVB beker mis na nederlaag tegen landskampioen

De Amsterdamse zaalvoetbalvereniging ’t Knooppunt is er woensdagavond niet in geslaagd om de landelijke finale van de KNVB beker te bereiken. De koploper en aanstaande kampioen van de eerste divisie verloor in de halve finale met 2-5 van de huidige landskampioen CFE/VDL uit Eindhoven.

In Sporthallen Zuid zette de Amsterdammers, ondanks de nederlaag een prima prestatie neer. Onder toeziend oog van bondscoach Marcel Loosveld kwamen de bezoeker na vijf minuten spelen op voorsprong. Op aangeven van Jamal el Ghannouti is het Ilias el Attabi die voor de 0-1 zorgt.

Na de tegentreffer zet de koploper uit de eerste divisie veel druk en dat resulteert uiteindelijk in een terechte gelijkmaker. In de achtste minuut is het Achmed Baghouz, die na een knappe beweging voor de 1-1 zorgt. Op slag van rust komt de landskampioen pas weer op voorsprong.  Uit een vrije rap van Adem Kocak kan Ghanoutti de rebound binnen tikken.

Die 1-2 stand blijft lang op het bord staan. Pas in de 28ste minuut valt de 1-3. Van een behoorlijke afstand schier El Attabi, met zijn tweede van de avond, die de 1-3 maakt. Vier minuten later lijkt de wedstrijd gespeeld. Een combinatie van Ghannouti en EL Attabi zorgt er voor dat eerst genoemde de stand op 1-4 kan brengen.

In de slotfase krijgen de Amsterdammers nog kansen om tot scoren te komen. Eerst stopt doelman Grimmelius een tien meter trap, maar wederom is het Baghouz die scoort en voor de 2-4 zorgt. Knooppunt haalt daarna haar doelman van het veld en probeert met vijf veldspelers nog iets te forceren. In de laatste minuut valt definitief het doek als Kocak profiteert van balverlies aan Amsterdamse zijde (2-5).

Knooppunt kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. De landskampioen was net een maatje te groot. Na het uitschakelen van drie clubs uit de eredivisie in de vorige ronden kan alle aandacht nu komen te liggen op de competitie. Met nog vier wedstrijden te gaan kan de ploeg het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. De voorsprong op achtervolger Drs. Vijfje bedraagt maar liefst tien punten.

Op 7 maart kan de titel worden binnengehaald. Om 21:05 is in Sporthal De Pijp Scagha’66 uit Schagen de tegenstander.

Morgen (vrijdag) staat de tweede halve finale op het programma.  In Sporthallen Zuid staat AORC/Lebo Vastgoed dan tegenover De Hommel. De wedstrijd begint om 20:30 uur.