‘T Knooppunt wint, ASV Lebo verliest met 8-4

In de eredivisie zaalvoetbal zijn de twee Amsterdamse ploegen vrijdagavond met exact dezelfde cijfers geëindigd. Het enige verschil was dat ‘T Knooppunt met 8-4 te sterk was voor TPP Rotterdam, terwijl ASV Lebo met die cijfers verloor van FC Eindhoven.

Voor ASV Lebo is een plek bij de eerste vier, voor deelname aan de play-offs, nu heel ver weg. In en tegen Eindhoven liepen de Amsterdammers bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan. Toen FC Eindhoven na een 2-1 tussenstand (doelpunt Ike Neil) even aanzette, stond het 6-1 bij rust. Toen was de ploeg van Calvin Blankendal kansloos. Uiteindelijk werd het 8-4, waarbij ASV Lebo in de laatste paar minuten nog twee rode kaarten kreeg voor Iliass Aynaou (twee keer geel) en Manuel Hoogewoning. Namens de gasten scoorden Zaid el Morabiti, Younes Makraou en opnieuw Neil.

‘T Knooppunt blijft koploper door een eenvoudige overwinning op laagvlieger TPP Rotterdam. De ploeg van Carmelo Nieddu kwam in de Sporthallen Zuid geen moment in de problemen. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd met 6-0 al beslist, waarna de middenmoter kansen kreeg om iets terug te doen. Door doelpunten van Issam el Bakkali, Jeroen de Groot, Jamal el Ghannouti (allebei twee) en drie van Amar Zouggaghi – waarmee hij zijn seizoenstotaal op dertien bracht – werd met 8-4 gewonnen. De voorsprong op Hovocubo bedraagt vijf punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie zaalvoetbal.

Foto boven: FC Eindhoven