Taba maakt sprong op ranglijst na zege op Overamstel

In de zaterdag vierde klasse D heeft Overamstel een gevoelig nederlaag geleden tegen Taba. Op eigen veld verloren de Amsterdammers met ruime cijfers (0-3). Door de nederlaag komen beide ploegen uit Amsterdam-Oost nu gelijk in punten.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd wist Taba al het net te vinden maar de treffer van Denton Koenderink werd afgekeurd wegens buitenspel. En daarmee waren de intenties van Taba meteen duidelijk. De ploeg van Roberto Entingh ging in het vervolg van de eerste helft meteen op jacht naar meer treffers en de beste mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers.

OveramstelTaba3

Toch wist Overamstel de poorten lang dicht te houden en kwam Taba niet verder twee kleine kansen van Nana Sarpong. Aanvallend werd Overamstel alleen gevaarlijk uit de standaardsituaties. De ban werd uiteindelijk gebroken door Sieme Luijckx die de keeper te ver uit zijn doel zag staan en de bal vanaf 35 meter over Tom Vonk heen schoot. Tim Lubberding kreeg vervolgens na een mooie actie nog de kans om Overamstel snel weer op gelijke hoogte te brengen maar zijn inzet werd door Yonathan Tokkie gekeerd.

OveramstelTaba2

Overamstel probeerde in de eerste helft het spel te maken maar werd door de slechte grasmat gedwongen om de lange bal te hanteren. Taba bleek slagvaardiger in de duels en kwam vlak voor rust zelfs op 2-0 toen Koenderink een corner van Brian Valdes wist binnen te schieten.

OveramstelTaba

Na rust gooide Overamstel-trainer Boyke Doebe de ploeg om en speelde Overamstel beter als in het eerste deel van de wedstrijd. Toch kon Taba de wedstrijd al vroeg in de tweede helft beslissen toen aanvoerder Sander Perry een penalty mocht nemen maar zijn inzet spatte uiteen op de paal.

Na weer een paar goede kansen was het na 75 minuten toch raak voor Taba. Na een vrije trap van Perry was het Koenderink die met zijn tweede goal van de middag de zege voor Taba veilig stelde. Overamstel probeerde in het vervolg van de wedstrijd nog een eretreffer te maken maar verder dan een paar kleine mogelijkheden kwam de thuisploeg niet.