TABA

TABA overleeft in ‘poule des doods’

TABA heeft zaterdagmiddag de volgende ronde van het bekertoernooi behaald ten koste van DESTO uit Utrecht. De club uit Amsterdam moest tot het uiterste gaan om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Waar DESTO aan een gelijkspel genoeg had om door te gaan moest TABA ten minste met twee doelpunten verschil winnen om de volgende ronde te halen. Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in balans. De eerste kans was voor TABA. Na een knappe voorzet werd de bal echter vanaf drie meter voor open doel naast gekopt. Aan de andere kant maakten de behendige buitenspelers van DESTO het TABA knap lastig, waardoor de uitploeg enkele vrije trappen weg gaf rond het strafschopgebied. Bij de tweede vrije trap krulde de rechtsbuiten van DESTO de bal door de muur het doel in: 1-0.

Presenteerblaadje

In de tweede helft moest TABA alle zeilen bij zetten om enigszins kans te maken op de volgende ronde. De Amsterdammers gebruikten veelvuldig de lange bal om gevaar te stichten achter de DESTO defensie. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel. Rechtsback David Schrijver dribbelde vanaf de flank naar binnen en kapte handig bij zijn tegenstander weg om vervolgens rechtsbuiten Duko de Vries weg te steken. De spits gaf de bal op een presenteerblad terug op Schrijver die daardoor de 1-1 kon binnenschieten.

Even later was het de ingevallen Maxim Perels die de 1-2 voor zijn rekening nam. De middenvelder stond net over de middenlijn toen hij DESTO keeper Marijn van Helmondt iets te ver voor zijn goal zag staan. Met een loepzuiver schot krulde hij de bal knap over de goalie heen.

Rood

Het momentum van de wedstrijd leek even later weg te vallen voor TABA toen Perels twee keer een gele kaart pakte en daarmee rood kreeg voor kritiek op de leiding na appel voor een strafschop. Na een zwakke uittrap van keeper Roel Hoek was het namelijk DESTO dat even later uit diezelfde onderschepping gemakkelijk de 2-2 kon maken, waardoor TABA voor een schier onmogelijke opgave leek te staan om nog kans te maken op de overwinning. TABA zette echter alles op alles om nog twee doelpunten te maken door spits Danilo en centrale verdediger Dion van Vark voorin te posteren.

Resultaat

Danilo bewees meteen zijn waarde door uit een aangesneden vrije trap zijn voet tegen de bal te zetten voor de 2-3. DESTO leek af te stevenen op het gewenste resultaat, maar met letterlijk de allerlaatste trap van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de thuisploeg. TABA verdediger Gilbert Oord ontving de bal aan de linkerhelft van het speelveld, draaide vooruit en legde de bal over een meter of vijfendertig panklaar op het hoofd van Danilo, die de bal knap over de uitgekomen DESTO keeper kopte voor de 2-4.

TABA plaatst zich voor de knock-out fase. De loting zal binnenkort verricht worden door de KNVB. Klik hier voor een overzicht van alle geplaatste ‘Amsterdamse’ ploegen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)