TABA pakt titel door late goal tegen Wartburgia

TABA heeft op het sportcomplex van De Meer het kampioenschap in de zaterdag vierde klasse E binnengehaald. Het beslissingsduel tegen Wartburgia werd met 2-3 gewonnen. Een laat doelpunt van spits Denton Koenderink zorgde voor festiviteiten aan TABA zijde, terwijl Wartburgia de titeldroom definitief moest laten varen.

Buiten adem en druk rekkend, maar met een glimlach deed Koenderink zijn verhaal. “Ik heb nog steeds last van kramp”, lacht de aanvaller, die gelijk zijn verslag van de wedstrijd deed. Koenderink: “Eigenlijk leek het spel vandaag helemaal nergens op. In de openingsfase hadden we het lastig, maar we kwamen voor de rust nog verdiend op een 1-2 voorsprong. Verder was het zeer moeilijk voetballen met deze wind.”

wed

Dit was een juiste conclusie van Koenderink, want de wind speelde inderdaad een belangrijke rol in het wedstrijdbeeld. Toch had TABA, onder leiding van Hamid Absalah, vroeg in de wedstrijd andere problemen. Klaas Doppen moest vrij vroeg het veld verlaten wegens een enkelblessure. Het leek TABA geen goed te doen, want Wartburgia was een stuk gevaarlijker. Eerst ging een voorzet van Harry Ufkes via de wind op de lat en later kwam de ploeg van Hans Bergsma wel op voorsprong. Eimert Pruis maakte een goede actie en leek de bal voor te zetten. Echter, de bal werd van richting veranderd en TABA keeper Roel Hoek zag de bal achter hem het doel in vallen. Maar niet veel later was het alweer gelijk, nadat middenveld Allard Korenhof op de juiste plek stond om van dichtbij de 1-1 te scoren. Daarna waren beide ploegen dichtbij het tweede doelpunt en uit een tegenaanval viel de treffer voor TABA. Een lange bal werd door Koenderink met het hoofd verlengd en Roberto Entingh kon richting Wartburgia doelman Jos van Nes. Van Nes zag Entingh de bal over hem heen mikken en met deze 1-2 voorsprong kon TABA alsnog met een tevreden gevoel de kleedkamer opzoeken.

Eimert Pruis 1

In het begin van de tweede helft wisselt Bergsma tweemaal en wil de trainer met Wartburgia meer druk vooruit zetten. Met de wind in de rug lijkt dit een goede tactiek, alleen veel kansen levert het nog niet meteen op. Een schotje van Ufkes gaat recht op Hoek af en diezelfde Ufkes kopte niet veel later naast. Net daarvoor kreeg Van Roosmalen een goede schietkans, maar de vuisten van Hoek voorkwam de 2-2. TABA beperkt zich tot dan toe voornamelijk tot verdedigen, maar krijgt twee kleine kopkansen via Alexander Clay en Koenderink. Verder is het vooral Wartburgia dat voor gevaar zorgt. Denis Walraven lijkt de grootste kans te missen als hij een vrije trap van Ufkes over kopt, maar de 2-2 valt later via Pruis alsnog. De aanvaller komt aan de linkerkant door, schiet op doel en ziet dat zijn inzet weer aangeraakt wordt. De bal viel daardoor in de korte hoek binnen en daardoor stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Teleurstelling Wartburgia

Vanaf dat moment probeert TABA weer tot aanvallen te komen en uiteindelijk ziet Koenderink zijn inzet beloond worden. Op aangeven van Philip Plaisier schiet de spits de 2-3 achter Van Nes. Weer gaat Wartburgia op zoek naar de gelijkmaker, maar nu blijkt er te weinig tijd. Na het eindsignaal van scheidsrechter Raven barst het feestje aan de kant van TABA los en zijn zij de kampioen ten koste van Wartburgia.

Taba juicht

Voor Ton Boonstoppel was de behaalde titel ook zeker gedenkwaardig. De rechtsback komt al meer dan 30 jaar uit in het eerste elftal van TABA en was ook zeer blij met dit kampioenschap. “Hoewel ik er wel vertrouwen in had dat we uiteindelijk als winnaar uit de strijd zouden komen. Er was helaas te veel onrust bij beide teams en dat kwam het voetbal niet ten goede. Gelukkig heb ik zelf genoeg ervaring, dus ik was behoorlijk ontspannen aan het voetballen”, aldus een goedlachse Boonstoppel, die een behoorlijk feestje verwachtte. “Het zal vannacht wel een latertje worden.”

Klik hier voor alle foto’s van John Beckam en hier voor het speelschema van de nacompetitie

Verslag Wessel Westerehof
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)