Taba profiteert van puntverlies DRC en is kampioen

Het zondagelftal van Taba is gisterenavond kampioen geworden in de vijfde klasse D. De ploeg van Hans Zwaal speelde zelf geen wedstrijd maar doordat concurrent DRC in haar inhaalwedstrijd punten liet liggen kon Taba met nog een wedstrijd te gaan niet meer worden ingehaald.

“Het was wel een bizarre situatie dat je zonder te spelen kampioen bent geworden maar aan het begin van het seizoen had ik voor dit scenario getekend. Het is jammer dat die wedstrijd toen gestaakt is waardoor we het zelf tegen Muiderberg niet hebben kunnen afmaken.”

In de wedstrijd tegen Muiderberg pakte Taba in een sensationele slotfase nog drie punten door in blessuretijd twee keer te scoren en hierdoor de wedstrijd winnend af te sluiten. “Als we op die wijze kampioen waren geworden hadden we denk ik nog op het veld feest staan vieren. Maar ik ben uiteindelijk gewoon heel blij dat de titel binnen is.”

Taba degradeerde vorig seizoen onder trainer Rudy Driel naar de vijfde klasse en het doel was om daar met de nieuwe trainer Hans Zwaal zo snel mogelijk terug te keren. “We hadden vooraf niet uitgesloten dat we kampioen konden worden. Maar je moet het uiteindelijk toch maar doen. Dus ik ben heel blij dat het gelukt is om in mijn eerste jaar als trainer kampioen te worden.”

De selectie van Taba was gisterenavond voor de training gaan kijken naar de wedstrijd van DRC maar zal het maandag tegen Kwadijk pas echt gaan vieren. “De ontlading was na het puntverlies van DRC groot maar daarna hebben we lekker getraind. Maandag gaan we het seizoen afsluiten tegen Kwadijk. Er komt veel publiek dus we willen laten zien wat we kunnen en daarna gaan we het kampioenschap goed vieren.”

Met het behalen van het kampioenschap keert Taba na een jaar dus weer terug in de vierde klasse en hoopt Zwaal met zijn spelersgroep ook daar mooie resultaten te kunnen behalen. “We hebben een ploeg met veel veerkracht en een mooie mix tussen jong en oud die heel overtuigd is van wat ze kunnen. We zouden wel graag nog wat spelers aan de selectie toevoegen om de concurrentie te vergroten en ook het tweede elftal te versterken.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Xander Remkes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!