Taba wacht met twee teams nog altijd op eerste overwinning

Het is dit seizoen een wereld van verschil met vorig jaar bij Taba. Zowel het eerste zaterdagelftal als het eerste zondagelftal promoveerde vorig seizoen naar respectievelijk de derde en vierde klasse. Zo vlak voor de winterstop hebben beide ploegen dit jaar samen één punt uit 23 wedstrijden. “Het zou wel heel lullig zijn als we zonder een overwinning de winterstop ingaan,” zegt voorzitter Arthur Rauwerdink.

Volgens Rauwerdink is het met het oog op de toekomst vooral belangrijk dat het eerste elftal op zondag zich handhaaft in de vierde klasse E. “We zijn een club die veel energie steekt in de jeugd. Aangezien de A-, B- en C-junioren allemaal op zondag spelen is het logisch dat we de focus op de zondag leggen. Zaterdag is dan meer recreatie. We hebben als club een te dunne spoeling om twee standaardteams te hebben.”

Voorzitter Rauwerdink legt het belang bij het eerste zondag elftal
Voorzitter Rauwerdink legt het belang bij het eerste zondag elftal

Toch speelt het zaterdagelftal nu een klasse hoger in de derde klasse B. “Ons zaterdagelftal is echt een vriendenteam. Ze zijn ook niet meer de jongste. Toen ze vorig seizoen promoveerden hebben we het er wel even over gehad, maar uiteindelijk toch besloten om het een niveau hoger te proberen. Daar doe je het immers voor.”

De voorzitter ziet dit jaar vooral als tussenjaar. “We hebben een plan voor vijf jaar gemaakt. Daarbij zou het dus mooi zijn als het zondagelftal zich weet te handhaven dit jaar. Alles verliezen is  geen bal aan en niet goed voor de sfeer. Maar met het clubgevoel zit het bij Taba wel goed, dus ik weet zeker dat we er sterker uit komen.”

Morgen spelen ze tegen hun buren De Meer, die één plekje hoger staat. Voor de zondagploeg, die dit seizoen het enige puntje haalde voor Taba, moet het gaan gebeuren tegen CTO 70. “Ik ga bij beide teams kijken en ze naar de overwinning schreeuwen. Het moet toch een keer gebeuren,” zegt Rauwerdink.

Verslag: Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)