Tabakclub Taba stelt rookverbod in

Taba neemt een voorschot op een toekomstig besluit van de KNVB, dat binnen twee jaar een algeheel rookverbod op sportcomplexen wil invoeren. De club besloot in de laatste bestuursvergadering een unaniem en historisch besluit te nemen.

Op de website van de club laat het bestuur weten te beginnen het roken niet meer toe te staan tijdens jeugdactiviteiten. “Alle trainingen en wedstrijden van onze jongste generatie zullen rookvrij plaatsvinden. Op het complex zal dat moment ook gen alternatieve rookgelegenheid zijn.”

Over twee jaar wil de KNVB een rookverbod bij alle voetbalclubs instellen. De gemeente Amsterdam is hier ook al druk mee bezig. Amsterdamse huisartsen gaan na de zomer alle clubs een brief sturen.

Het bestuur van Taba is vastberaden en gaat de TabaK vaarwel zeggen. Het tabaksblad in het logo van de club blijft historische trots. “De Tabakkers blijft onze geuzennaam, maar wil je tijdens jeugdactiviteiten er eentje langs de lijn of in de kantine opsteken, dan moet je niet bij Taba zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)