Talent Legmeervogels naar profvoetbal

Jasper van Gelderen heeft bij FC Volendam een profcontract getekend voor 1 jaar met een optie voor een extra jaar. Van Gelderen is afkomstig uit de jeugd van Legmeervogels en hij is niet de enige speler van de club die in het betaald voetbal terecht is gekomen. In onderstaand persbericht leest u over Van Gelderen en welke spelers van Legmeervogels hem voor zijn gegaan.

‘Het contract heeft Jasper, zoals technisch coördinator Richard Stricker van Volendam het zo mooi verwoorde, verdient als beloning voor zijn uitstekende progressie die de afgelopen weken zijn gemaakt. Jasper is nog jong en heeft nog een grote toekomst voor de boeg in de voetballerij, hij begon als klein jongetje bij Legmeervogels als keeper en heeft een groot deel van zijn jeugdopleiding doorlopen bij de Legmeervogels. O.a. via een amateur-contract bij Heereveen is Jasper vorig jaar bij Jong Volendam gekomen en zoals gezegd door zijn goede ontwikkeling is dat nu omgezet in een officieel profcontract. Tot het tekenen van het profcontract was Jasper nog steeds keeper bij Legmeervogels zaalvoetbal 1, dat vorig jaar kampioen werd en promoveerde naar de hoofdklassen zaalvoetbal.

Overigens staat Jasper niet alleen, zijn oudere broer Jordi heeft ook de weg gevonden naar een profcontract, zijn weg liep via een amateur-contract bij Jong Willem II naar een profcontract bij een Finse profclub en ook Jordi volgde voor een groot deel de jeugdopleiding bij de Legmeervogels. Ook Jordi is als de Finse competitie het toelaat nog steeds actief bij Legmeervogels zaalvoetbal 1.

Uit dezelfde lichting als Jordi is ook Lars Veldwijk en Lars heeft vorig jaar al een profcontract bij FC Utrecht gekregen en heeft al een aantal eredivisiewedstrijden met Utrecht meegespeeld, een topper was natuurlijk vorig seizoen de uitwedstrijd voor Utrecht tegen Ajax in de Amsterdam Arena waar Lars meespeelde, welke speler droomt daar niet van. Ook Lars komt uit Uithoorn en heeft nog langer dan Jasper en Jordi de jeugdopleiding van de Legmeervogels doorlopen. Lars is dit seizoen om aan meer wedstrijdritme te komen door Utrecht verhuurd aan FC Dordrecht waar hij de afgelopen wedstrijden ook al gescoord heeft. Een andere al wat oudere jeugdspeler van Legmeervogels die momenteel een profcontract heeft is Mark Rutgers, ook de weg van Mark liep via FC Utrecht en ook Mark heeft tot de A junioren de jeugdopleiding van de Legmeervogels doorlopen.

Vier succesvolle Uithoornse jeugdspelers van de Legmeervogels die de afgelopen jaren hun droom uit hebben zien komen om profvoetballer worden.’

Jasper van Gelderen

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)