Tayeb bezorgt De Dijk met late treffer drie punten

Chakib Tayeb bezorgde hoofdklasser De Dijk drie belangrijke punten in de uitwedstrijd tegen het  op de laatste plaats staande Boshuizen (1-0). Door de late treffer en het puntverlies van de bovenste ploegen komt De Dijk weer iets dichter bij de top van het klassement.

De ploeg van Juan Fernandez Coto klimt naar de zesde plaats en de achterstand op koploper Koninklijke HFC bedraagt slechts vijf punten.

Bank met coto

In de eerste helft was De Dijk het merendeel de bovenliggende partij maar het werd het overwicht niet in doelpunten omgezet. Youssef Abdelhadi werkte hard maar was niet bij machte op de kansen te verzilveren. Ook Tim Ruder kreeg na ene half uur spelen twee goede mogelijkheden mat het geluk ontbrak bij de spit die op tijd was hersteld van zijn blessure.

Boshuizen, dat pas vijf punten had verzameld, stelde daar welgeteld een kans tegenover maar doelman Michel van Kampen reageerde attent en kreeg de nodige hulp van Giovanny Sabajo.

Tien minuten na rust moest De Dijk met tien man verder omdat Tarkan Sahin de rode kaart kreeg. Scheidsrechter Vermaalen vond dat de overtreding van Sahin een doorgebroken speler neerhaalde. Vanaf de kant leek het meer op een ongelukkige botsing. Ondanks het ondertal bleef De Dijk de bovenliggende partij.

Tarkan Sahin krijgt de rode kaart van scheidsrechter Vermaalen

Twintig minuten voor tijd moest ook Boshuizen met tien man verder. Doelman Marco Vink haalde de doorgebroken Morstapha El Aamrani neer. Het gebeurde net buiten het zestienmeter gebied De vrije trap leverde niets op. Tayeb was een kwartier voor tijd dicht bij de openingstreffer maar de technische aanvaller zag zijn acties stranden. Tien minuten voor tijd was het wel raak. Uit een voorzet van El Aamrani schoot Tayeb de bal achter doelman Rosendahl (0-1).

De Dijk  behaalde drie belangrijke punten en ziet het gat met de koplopers een stuk kleiner worden. Alle ploegen die boven de Amsterdammers staan verspeelden punten. Aanstaande zondag ontvangt De Dijk in Amsterdam VOC.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.