Tayeb en De Jonge klaar voor wedstrijd van de week De Dijk – OFC

De wedstrijd van de week aankomend weekend is de topper in de zondag hoofdklasse A tussen De Dijk en OFC. Beide ploegen, De Dijk vierde en OFC derde, draaien bovenin mee en er mag dus worden gesproken van een cruciale wedstrijd in de strijd om de bovenste plaatsen. Chakib Tayeb en Romano de Jonge blikken vooruit op het duel.

De Dijk had een goede start van de tweede seizoenshelft door achtereenvolgens te winnen van Nieuwerkerk (5-2) en ADO 20 (0-2). Vorige week vloog de ploeg echter uit het bekertoernooi door een nederlaag tegen Velsen (1-2). “Heel zonde,” aldus Tayeb. “Ik speelde zelf niet mee maar het is erg jammer dat we uit de beker zijn. Het was toch een beetje gemakzucht misschien. Je ziet het vaker gebeuren dat topclubs eruit gaan tegen lager geklasseerde clubs. Het is echter wel jammer want het is altijd leuk om ver te komen in de beker.”

Tayeb

OFC startte de hervatting van de competitie met een gelijkspel bij SDO (1-1) en een thuiszege op Nieuwerkerk. De Jonge baalt van het gelijke spel tegen SDO. “Die wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen. Daardoor verlies je meteen twee punten na de winterstop en werd de afstand met Westlandia weer groter. Daarnaast was het puntverlies ook zonde in de strijd om de periodetitel.”

RomanodeJonge1

Tayeb beseft dat zondag cruciaal is voor het verdere verloop van het seizoen. “Het is zeker een cruciale wedstrijd. We moeten winnen om aan te haken bij de top. We zijn na de winterstop goed gestart in de competitie en willen dit doorzetten. Uiteindelijk willen we promoveren en dat moeten we via de nacompetitie proberen te realiseren. Ik denk dat Westlandia gewoon de sterkste is en kampioen wordt.”

De creatieve aanvaller van De Dijk is klaar voor OFC. “Ik voel me goed en ben zelf ook lekker uit de winterstop gekomen. Tegen Nieuwerkerk scoorde ik twee keer en tegen ADO 20 maakte ik de eerste goal. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en hoop dat zondag ook te zijn.”

Tayeb

Ook voor OFC is de wedstrijd van groot belang voor de rest van dit seizoen. Bij winst wordt het verschil met De Dijk vijf punten. “Toch is dit duel vooral cruciaal voor de tweede periode,” geeft De Jonge aan. “We willen graag promoveren en daarvoor is het van groot belang dat wij de tweede periode winnen. Het verschil met Westlandia is denk ik te groot en als we de tweede periode winnen zijn we in ieder geval verzeker van nacompetitie aan het einde van het seizoen.”

De middenvelder van de club uit Oostzaan maakte dit seizoen al acht goals en hoopt zondag weer belangrijk te zijn voor het elftal. “Het gaat lekker de laatste weken en we trainen scherp in de voorbereiding op dit duel. De Dijk is een sterk en we moeten zorgen dat we weinig weg geven omdat ze voorin dodelijk zijn. Het is jammer dat Marijn Sterk en Frank Zinhagel geschorst zijn zondag maar we zullen er zeker staan.”

RomanodeJonge3

Het duel eerder dit seizoen, wat eindigde in een 0-3 overwinning voor De Dijk, was een aparte wedstrijd voor Tayeb. Hij was de uitblinker totdat hij rood kreeg voor een incident waarbij hij De Jonge een klap zou hebben gegeven. “Ik praat het niet goed wat ik heb gedaan, zoiets mag niet gebeuren. Toch heb ik hem geen klap gegeven. Het was een reactie en ik wilde zijn elleboog weg slaan. Ik vind het ook belachelijk en onsportief dat hij zo theatraal naar de grond gaat en loopt te schreeuwen om mij een kaart aan te naaien.”

Tayeb gaat er vanuit dat zijn ploeg zondag gaat winnen. “Ik ga geen voorspellingen doen maar ik denk dat wij gaan winnen. Wij gaan in ieder geval alles geven en van mij mogen de beste winnen.”

De Jonge heeft vertrouwen in een goed resultaat zondag en is strijdbaar. “Het wordt eens tijd dat wij gaan winnen van De Dijk. Dat moet zondag gebeuren. Ik verwacht dat wij met 1-2 winnen,” besluit de middenvelder.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)