Home / Algemeen / TEC stuurt AFC in slotfase met lege handen naar huis

TEC stuurt AFC in slotfase met lege handen naar huis

Door de zesde nederlaag op rij komt de nacompetitiestreep in de Tweede Divisie met de week dichterbij voor AFC. Op bezoek bij TEC ging de ploeg van Ton du Chatinier met 1-0 onderuit. Barry Maguire, een oude bekende van Du Chatinier, maakte twee minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd.Een onterechte nederlaag, maar daar is niets meer aan te veranderen, bleef Du Chatinier nuchter. “Het is sneu dat we de 1-0 in de 88ste minuut tegen kregen, vooral ook omdat we voetballend beter waren. Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken. We hebben keihard geknokt, ook na al die tegenslagen.”

Namens de gasten kreeg Matthijs Jesse een paar behoorlijke mogelijkheden, maar zat het de jonge aanvaller niet mee in de afronding. Voor TEC kopte Gianluca Maria van dichtbij over het doel van de teruggekeerde Patrick Zonneveld, die in de tweede helft met een knappe redding ook Josemar Makiavala van het scoren afhield.

Hoewel AFC de betere ploeg was, slaagden de Amsterdammers er via Melvin Grootfaam en Magid Jansen niet in om de score te openen. “En dat treedt een oude voetbalwet in werking, dat de treffer aan de andere kant valt.” Barry Maguire, die tussen 2008 en 2011 onder Du Chatinier bij FC Utrecht speelde, stond aan het eind van een goede counter. “Wij kennen dat gevoel, omdat we zelf in het begin van het seizoen op deze manier een paar keer goed weg zijn gekomen. Over een heel seizoen streep dat zich dan tegen elkaar af.”

In de laatste minuten lukte het de Amsterdammers niet om nog een gelijkmaker te forceren. Door de nederlaag is AFC naar de elfde plaats gezakt, vier punten boven de nacompetitiestreep. In 2017 werd slechts één punt gepakt (2-2 tegen UNA). “Crisis wil ik het niet noemen, maar we moeten de realiteit niet uit het oog verliezen. We hebben de punten gewoon hard nodig. Volgende week krijgen we Spakenburg thuis en die zitten ook niet in een beste fase. Geen ‘zespuntenwedstrijd’, al zijn de punten wel belangrijk in deze fase.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Archieffoto boven: Jos Spitteler

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Send this to a friend