Teddy Mijnals verlaat SDZ voor ambities van AMVJ

Teddy Mijnals heeft nog altijd de ambitie om op hoog niveau te spelen. Nadat bekend werd dat dit bij zijn huidige club SDZ niet zou lukken, zocht de 27-jarige aanvaller zijn heil ergens anders. Via goede vriend Lionel Grootfaam is Mijnals nu terecht gekomen bij zaterdag tweedeklasser AMVJ.

Voor alle partijen was het vertrekken als Mijnals zou vertrekken uit Amsterdam-West. Echt diep wil de aanvaller er niet over doorgaan, alleen dat er iets is voorgevallen bij de vierdeklasser. “Ik kon het niet meer zo goed vinden met de leiding. Ik had er geen plezier meer en dan is het beter om naar een andere club te gaan.” Grootfaam, die overkomt van Pancratius, wist Mijnals vervolgens te overtuigen van AMVJ. Hij sprak met de nieuwe trainer Ricky Kumar en raakte onder de indruk van de plannen van de Amstelveners. “We hebben een goed gesprek gehad. Hun ambities spreken mij aan. Ze willen voor het kampioenschap gaan en hebben daar een aantal goede voetballers voor aangetrokken.”

Mijnals bewandelt de omgekeerde weg van Bram Owusu, die AMVJ juist verruilt voor SDZ. De aanvaller was bezig aan het tweede seizoen van zijn tweede periode aan de Transformatorweg. Nadat hij de jeugd van Zeeburgia doorliep, speelde Mijnals achtereenvolgens voor Huizen (twee jaar), SDZ (één), DWS (één) en opnieuw SDZ. “Ik heb in de jeugd bij Zeeburgia altijd op hoog niveau gespeeld, dus ik vind het fijn om volgend jaar in de tweede klasse te kunnen spelen. Met de spelers die erbij komen moet het kampioenschap zeker haalbaar zijn.”

Naast Mijnals komt ook Michael Antwi naar Amstelveen. De aanvaller speelde de afgelopen twee seizoenen bij FC Abcoude (zondag tweede klasse) en heeft een verleden bij AFC.

Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!