Tegen Hercules is er eindelijk weer een overwinning voor AFC

AFC heeft in de Topklasse eindelijk weer eens weten te winnen. Joshua Patrick was de grote man door twee treffers voor zijn rekening te nemen in het met 2-3 gewonnen duel. De andere treffer kwam op naam van Pepijn Veerman.

De laatste leer dat de Amsterdammers wisten te winnen was op 30 november van het vorig jaar. Toen werd met 0-1 gewonnen bij HBS in Den Haag.

Al vroeg in de wedstrijd kwam AFC op voorsprong door een treffer van Joshua Patrick. De aanvaller, die de club aan het eind van het seizoen gaat verlaten, scoorde al na negen minuten. Vlak voor rust kwam de ploeg uit Utrecht vanaf elf meter op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Adil Tihouna. Na rust kopte Pepijn Veerman de winnende treffer tegen de touwen. Zes minuten voor tijd leek het als nog fout te gaan toen Jeroen Weeffout de 2-2 maakte.

menzo coacht

Drie minuten voor tijd zorgde Joshua Patrick met zijn tweede treffer van de middag als nog voor de drie belangrijke punten.

Door de zege heeft AFC nu twintig punten uit twintig wedstrijden. Ondanks de zege staat de ploeg van Menzo nog steeds op een degradatieplaats omdat ook ADO’20 wist te winnen. AFC heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Kijk op de klassenpagina van de Topklasse voor alle uitslagen, de stand en het programma