Kenny Teijsse per direct weg bij AFC

Teijsse verruilt AFC per direct voor Unicum in Lelystad

AFC speler Kenny Teijsse verruilt per direct AFC voor Unicum.

Ze leken onafscheidelijk, maar niets is minder waar: na ruim vier jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen AFC en Amsterdammer Teijsse. De 30-jarige middenvelder maakt in de winterstop de overstap naar Unicum in Lelystad, dat in de tweede klasse uitkomt.

Kenny Teijsse groeide de afgelopen jaren uit tot een boegbeeld van de AFC-selectie. De middenvelder begon met zijn voetballoopbaan bij FC Utrecht. Een mooie reis volgde. Via FC Oss, Helmond Sport, Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles, San Francisco Deltas (VS) en SC Cambuur streek hij in 2018 neer bij AFC.

De afgelopen vier seizoenen maakte hij onafgebroken deel uit van de selectie van het zondag eerste elftal. In totaal droeg Teijsse meer dan 100 wedstrijden het befaamde Amsterdamse shirt, waarin hij talloze keren het net vond.

Teijsse over zijn vertrek naar Unicum: “Ik ga weer samen met mijn broertje Yordi voetballen. Dat is eigenlijk het hele idee. Hij voetbalt daar op mijn advies en zodoende is het contact warm gebleven met Unicum. Ik heb in Lelystad regelmatig gesprekken gevoerd. Het is een ambitieuze vereniging die de komende vijf jaar stappen wil zetten, eigenlijk om het seizoen een stap verder omhoog wil gaan maken op competitieniveau. Ik volg altijd mijn gevoel en dat heb ik in deze ook gedaan. Voor velen een heel verrassende overstap, voor mij ergens ook wel. Er was zeker wel interesse van andere tweede divisie clubs. Ik heb vooral zin om heel veel te voetballen. En de (toekomst)plannen spreken mij zeer aan.”

“Veel clubs zijn voor mij onbekend in die competitie. Batavia, de koploper, zegt me wel wat. Bij Unicum zag alles er netjes uit. Ik ben laatst bij een wedstrijd geweest. Het voetbal is nog niet hoogstaand. Ik hoop dat ik wat spektakel en verandering kan gaan brengen. Ik heb nog nooit op dat niveau gespeeld, dat zal wel even schakelen worden voor me. Maar ik ga zeker knallen, ik heb er zin in en ik hoop met mij mijn medespelers. Ik kom natuurlijk niet voor Jan met de korte achternaam.”

AFC zelf meldt het onder andere het volgende op hun eigen website over het vertrek van hun middenvelder:

“AFC 1 speler Kenny Teijsse heeft onlangs bij de Technische Commissie van AFC aangegeven graag AFC te verruilen voor VV Unicum in Lelystad, waar ook zijn tweelingbroer Yordi speelt. In goed overleg is vervolgens besloten om het nog doorlopende contract van Kenny per direct te ontbinden.

Kenny kende ook een groot aandeel in het kampioenschap van 2019 en daar is AFC hem uiteraard nog steeds dankbaar voor. De Technische Commissie van AFC bedankt Kenny voor zijn bewezen diensten en wij wensen hem veel succes bij VV Unicum.”

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC