Teleurstellend AFC wint ook niet van De Treffers

Na zeven zeges tegen De Treffers heeft AFC voor het eerst sinds mei 2012 verloren van de ploeg uit Groesbeek. De nederlaag kwam hard aan in Amsterdam. Niet alleen de nederlaag maar vooral het vertoonde spel deed pijn.

Trainer Ton du Chatinier, die vorige week ook al niet tevreden was over de instelling, kondigde opnieuw een praatsessie aan. Of dat voldoende is zal de komende weken tegen TEC en VVSB moeten blijken. De Amsterdammers hadden op het eerste kwartier na – Tom van den Brink en Ilias Zaimi hadden te veel tijd nodig om van een mogelijkheid een kans te maken – niets in te brengen.

Na de openingsfase De Treffers-trainer Anton Janssen de boel om door een verdediger door te schuiven omdat AFC met twee spitsen speelde. Du Chatinier: “Het duurde veel te lang voordat we daar op anticiperen.” Aan de openingstreffer van De Treffers zat echter wel een luchtje. Scheidsrechter De Bruijn zag een handsbal over het hoofd waar Koen Maertzdorf van profiteerde (0-1). AFC was vervolgens de weg kwijt en mocht blij zijn dat er voor rust geen treffers meer vielen. Twee keer de lat (Joris Janssen en Bas Hendriks) en missers van spits Cedric Badjeck voorkwamen erger.

Na de hervatting veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ondanks een extra aanvaller (Grootfaam voor Richard) bleef AFC aanvallend machteloos. Toen het binnen het uur 0-2 werd vanaf elf meter door Nick de Bondt was het duel gespeeld. Pas een kwartier voor tijd kam er weer wat leven in de wedstrijd na de 1-2 van Magid Jansen (ook vanaf elf meter). Met vier spitsen –
Jesse was er ook ingekomen – zocht AFC naar de gelijkmaker.

De Treffers counterde in de slotfase, nadat Jesse en Zaimi de kans op de 2-2 hadden laten liggen, naar een ruime zege. Badjeck maakt op het randje van buitenspel op aangeven van Maertzdorf de 1-3 en in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde De Bondt met zijn tweede voor de 1-4 eindstand.

Voor AFC worden het zware tijden als er niet spoedig iets verandert. Met vier punten uit vijf duels en pas vier gemaakte doelpunten is het inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats op de ranglijst. AL moet daarbij worden aangetekend dat het wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Maandag een samenvatting en de recatie van trainer Ton du Chatinier. Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de Tweede Divisie.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC