Home / Hoofdklasse B zaterdag / Teleurstellende avond resulteert in nederlaag voor Purmersteijn

Teleurstellende avond resulteert in nederlaag voor Purmersteijn

Purmersteijn kreeg zaterdagavond NSC Nijkerk op bezoek. De ploeg die het afgelopen seizoen kampioen werd in de eerste klasse, door SDVB  met 6-1 te verslaan. Evenals Purmersteijn behaalde de Nijkerkse ploeg uit 4 wedstrijden 6 punten en ging vorige week in eigen huis met 1-3 ten onder tegen de lijstaanvoerder Putten. Daarentegen won Purmersteijn de uitwedstrijd tegen Buitenpost met 0-3 en was er alle vertrouwen in een positief resultaat. Tijdens de warming-up moest vanwege een opgelopen blessure Mohamed Ajnane afhaken en kwam Mark de Loor binnen de lijnen.

In de openingsfase was het duidelijk aftasten geblazen en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 12e minuut konden de Purmerenders juichen, Mark de Loor bracht met een stiftballetje over de centrale verdediger de diepgaande Daniël Schermer in balbezit. Die ging alleen op de keeper af en met een schijnbeweging zette hij de uitkomende doelman Jan van Willige op het verkeerde been en knalde fraai de 1-0 binnen, een doelpunt om in te lijsten. Tien minuten later deed NSC Nijkerk wat terug. Een lange pass van de voet van Desmond Sturing bereikte de op snelheid liggende Yordi Grovenstein en met een geweldige schoot van afstand schoot hij de 1-1 in de touwen. Ook in het vervolg van de eerste helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Toch was het weer Purmersteijn dat op voorsprong kwam. Linkervleugelverdediger Boyd Mak zag op de rechterflank de opkomende Ruben Adneij vrijstaan en met een afgemeten voorzet bereikte hij Wadie Daouameur die hoog boven iedereen uittorende met een geweldige kopbal keeper Jan van Willige totaal kansloos liet. Aan de andere kant was het doelman Richard de Groot die met een knappe actie Kevin van Essen van een goal afhield en met een 2-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. 

Na de hervatting ging NSC Nijkerk op zoek naar de gelijkmaker en al snel moest Richard de Groot ver zijn doel uit om een dieptepass onschadelijk te maken voor de aanstormende Kevin van Essen. In de 51e minuut ging Mark de Loor binnen het zestienmetergebied een duel met een NSC Nijkerk-speler. Tot verbijstering van iedereen wees scheidsrechter Raymond Meilink naar de witte stip en daar maakte Yannick Cornelisz dankbaar gebruik van: 2-2. Het werd een tweede helft waarin de bezoekers wat beter combineerden en Purmersteijn nauwelijks gevaarlijk werd in het doelgebied van de gasten. In de 60e minuut kwam NSC Nijkerk zelfs op 2-3. Met een lange bal bereikte invaller Jonathan Martina de behendige aanvaller Yordi Grovenstein die een paar man passeerde en de uitkomende Richard de Groot het nakijken gaf, 2-3. Purmersteijn probeerde de bakens te verzetten maar echt veel scoringskansen wist het niet te creëren. Toch leek Purmersteijn een kwartier voor tijd nog op 3-3- te komen, uit een fraaie voorzet verdween de schitterende kopbal van Wadie Daouameur buiten bereik van de doelman echter tegen de lat. In het laatste kwartier kwamen Jordi Wigman, Jemaro Breinburg en Shaquille Doorson nog binnen de lijnen voor Mark de Loor, Lester Aarsman en Ruben Adneij.  In de blessuretijd zag Jemairo Breinburg bij een duel de rode kaart uitgereikt worden door scheidsrechter Meilink die de lichte overtreding wel erg zwaar bestrafte. Kort hierna werd  Jordi Wigman op zes meter het doel geheel vrij in stelling gebracht maar zijn inzet miste scherpte waardoor de doelman alsnog kon ingrijpen en de overwinning veilig stelde. Purmersteijn droop teleurgesteld af en bij de bezoekers was het hosanna in de kleedkamer.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Hoofdklasse zaterdag B

Opstelling Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Rano Burger, Bowedee Burleson, Boyd Mak, Lester Aarsman, Mark de Loor, Genairo Promes, Daniël Schemer, Ruben Adney en Wadie Daouameur.

Archieffoto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend