Ten Bosch – Den Bosch

Topklasser AFC speelt vanmiddag om 17:00 uur in de tweede ronde van de grote KNVB-beker tegen Jupiler League club FC Den Bosch. Het is niet de eerste keer dat de twee teams tegen over elkaar staan in het bekertoernooi. In het verleden won Den Bosch al eens in Amsterdam.  AFC won in de eerste ronde de uitwedstrijd bij DVS’33 in Ermelo met 1-0.

Op 27 september 2007 verloor AFC voor de beker ook al van Den Bosch. Bij rust stonden de Amsterdammers met 0-1 achter en in de slotfase liep Den Bosch uiteindelijk uit naar 0-4.

Fotobureau Ad van Hasselt: Gijs Roodbeen namens AFc tegen Den Bosch in 2007

Het duel aan de Boelelaan begint al om 17:00 om het hoofdveld van AFC niet beschikt over een lichtinstallatie. Voor AFC kan de wedstrijd tegen Den Bosch een mooie bekroning worden op een goede serie. Vorige week werd de huidige kampioen Achilles’29 verslagen en afgelopen zaterdag werd er met 3-2 van HSC’21 gewonnen. Na de zege op Achilles zei trainer Ten Bosch dat als je van Achilles kan winnen je van iedereen kan winnen. Dus ook van FC Den Bosch dat afgelopen weekend met 3-0 verloor van Go Ahead Eagles?

Ten Bosch: “Den Bosch is wel een goede ploeg. Het zit ze alleen een beetje tegen en hebben ze een slechte start. Het zal in ieder geval een behoorlijke klus worden . We gaan er vrolijk en fris tegen aan want we willen wel door in de beker. De beker is leuk. Voor spelers en trainer en ik hoop dan ook dat er veel mensen komen kijken. Als we dan de volgende ronde halen is het daarnaast financieel ook nog wel aardig voor de club.”

Fotobureau Ad van Hasselt: Robin Kieft namens AFC tegen Den Bosch in 2007

Ten opzicht van afgelopen zaterdag tegen HSc’21 kan Ten Bosch ook weer een beroep doen op de van een schorsing teruggekeerde Barry Tjeertes en Joshua Patrick. Ook Dwight Gefferie is er weer bij.

AFC-FC Den Bosch begint vanmiddag om 17:00 uur aan de Boelelaan. Vanavond en uitgebreid verslag op deze site.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)