Home / Algemeen / Ten Bosch: Het vreet aan me
Cor ten Bosch

Ten Bosch: Het vreet aan me

Aanstaande zondag staat de degradatie kraker tussen AFC en Chabab op het programma. De twee Amsterdamse ploegen kunnen zich geen misstap meer veroorloven. Deze week zullen we in de aanloop veel aandacht besteden aan onze wedstrijd van de week, die we uiteraard ook zullen filmen. In deel 1 een gesprek met AFC-trainer Cor ten Bosch.

Ten Bosch: “ Alles moet nu wijken om AFC te behouden voor de topklasse. Er gelden nu andere wetten en andere regels. Het vreet aan me. Ik ben 24 uur per dag met AFC bezig. Er moet nu iets gebeuren.”

Dat er iets moet gebeuren is duidelijk. AFC haalde in de laatste tien wedstrijden slechts twee punten. Dieptepunt was afgelopen zondag de 4-3 nederlaag tegen Sneek Wit Zwart. Een 3-1 voorsprong werd uit handen gegeven. Ten Bosch: “ Het was ongelofelijk wat daar allemaal gebeurde. In de 91ste minuut maken we 3-4. De scheidsrechter keurde het doelpunt van Sjoerd Jens al goed maar de grensrechter keurde hem af. Er was niet eens overleg tussen die twee. Het spel ging gewoon weer verder. Ik kan er nog boos over worden. Beelden van Sneek TV laten duidelijk zien dat het geen buitenspel is want Joshua Patrick kopt de bal gewoon vanaf de achterlijn terug.” Of Patrick buitenspel stond aan de voorzet van Bas Ent die er aan voorafging is moeilijk te zien.  Bekijk hier de beelden  van SneekTV.

Door de nederlaag bedraagt de voorspong van AFC op Chabab nog maar twee punten. Ten Bosch: “Er zijn nog negen wedstrijden te gaan dus ik ga nog niet rekenen. Maar als het een minuut voor tijd nog 0-0 is ga ik geen risico’s meer nemen.”

Dat de spanning bij AFC toeneemt zal niet verrassend zijn. Gisteren (maandag) verscheen oud doelman Raymond van Emmerik op de training. Ten Bosch: “Ik zei al dat er iets moet gebeuren en ik denk dat Van Emmerik daar een rol in kan spelen.” Afgelopen zondag stond derde doelman Dion Thomas onder de lat omdat Beau Molenaar en Kerwin Hartman om verschillende redenen niet waren opgesteld. Ten Bosch: “ Beau was de hele week niet op trainen door werk en ziekte en Kerwin was met vakantie dus daarom koos ik voor Dion. Dat Van Emmerik meetrainde is mijn ‘ konijn uit de hoge hoed’. Dat plan werd trouwens niet door iedereen breed gedragen dus dat boek is al weer dicht. Jammer want alles moet wijken voor lijfsbehoud en ik denk dat dit een goede zet zou zijn geweest.”

Wie er zondag het doel zal verdedigen laat Ten Bosch in het midden (“Ik heb nog een paar dagen.”) maar veronderstelt mag worden dat beau Molenaar zondag het doel zal verdedigen. En de toekomst van Ten Bosch zelf: “ Ik ben in gesprek met een club maar weet nog niet of dat wat gaat worden. Andere maken zich daar drukker over dan ik. Ik ben alleen maar met AFC bezig. 24 uur per dag.”

AFC-Chabab begint zondag om 14:30 uur op Sportpark Goed Genoeg

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door Just Ask en Grand Café Frankendael