Home / Algemeen / Terry Boné na vier seizoenen De Dijk toe aan nieuwe uitdaging
Foto Piet Pas; Terry Bone in betere tijden. In april van dit jaar in duel met Stanley Jongkind van JOS Watergraafsmeer

Terry Boné na vier seizoenen De Dijk toe aan nieuwe uitdaging

Na vier seizoenen bij De Dijk wil Terry Boné op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. De 30-jarige rechtsback kan naar eigen zeggen zijn ei niet kwijt in zijn taak als vleugelverdediger bij de zondag Hoofdklasser en wil bij een nieuwe club weer op het middenveld of centraal achterin spelen. “JOS of Zuidvogels zou ik heel graag heen gaan.”

“Ik speel als rechtsback en doe dat met de volle 100%”, zegt Boné. “Een andere positie was niet mogelijk. De concurrentie is groot in de selectie en de afgelopen jaren ben ik omgetoverd tot rechtsback. Dan is het moeilijk om ook voor andere posities in aanmerking te komen. Bij een nieuwe club, hoop ik wel weer op het middenveld of in het centrum te spelen.”

“Ik heb het kampioenschap in de eerste klasse meegemaakt en ik hoop dat we dit seizoen kunnen promoveren. Dat verdient De Dijk zeker en we zijn hard op weg om dat te bereiken.” Zelf speelde hij tot nu toe zes wedstrijden dit seizoen. “Op 9 november scheurde ik een spiertje in mijn meniscus, half december werd ik geopereerd. Over twee weken hoop ik mijn rentree weer te maken.”

Boné is op zoek naar een club in de regio Amsterdam. “Ik heb geen zin om heel ver te reizen. Ik heb twee kinderen en woon in Almere, dus ik wil wel in deze regio blijven. Maar ik sta open voor alle mooie clubs en ik denk dat ik zeker een meerwaarde kan zijn voor veel clubs.”

Stiekem heeft de 30-jarige verdediger wel een voorkeur. “JOS/Watergraafsmeer lijkt me een hele mooie club, omdat mijn vader daar zelf jaren in het eerste elftal heeft gespeeld. En bij Zuidvogels heb ik twee jaar een geweldige tijd gehad. Dat mijn oude trainer (Juan Fernandez Coto, red.) daar volgend seizoen trainer is, lijkt mij extra leuk. Ik zie dit niet als een open sollicitatie, maar als ik twee clubs moet noemen waar ik heel graag heen zou willen gaan, zijn dat JOS en Zuidvogels.”

Foto boven: Piet Pas

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!