Tersteeg (WV-HEDW) kijkt uit naar ontmoeting met DVVA

In de zaterdag tweede klasse A staat de derby tussen WV-HEDW en DVVA op het programma. Een speciaal duel voor Sjaak Tersteeg. De afgelopen zomer na zeven seizoen als hoofdtrainer van DVVA terugkeerde bij WV-HEDW, waar hij daarvoor elf seizoenen eindverantwoordelijk was. Inmiddels is Tersteeg technisch coördinator bij WVHEDW. “Natuurlijk willen ze bij DVVA graag van hun oude trainer winnen. Dat geldt ook voor mij, sportieve rivaliteit hoort erbij.”

“Ik kijk heel erg naar deze wedstrijd uit”, zegt Tersteeg over de Derby van Oost. “Ik bel Jeroen (Smakman, trainer DVVA red.) nog iedere week en ze hebben vrijwel dezelfde ploeg als vorig seizoen, dus ik vind het sowieso leuk om iedereen weer terug te zien. Ik heb het andersom natuurlijk ook vaak meegemaakt, het is leuk om het nu vanaf de andere kant mee te maken.”

De inzet zal voor zowel Tersteeg als zijn oude spelers van DVVA dit weekend hoog zijn. “Ik weet zeker dat niet alleen de spelers van DVVA alles zullen geven, maar de jongens van WV-HEDW ook. Natuurlijk willen ze bij DVVA graag van hun oude trainer winnen. Dat geldt ook voor mij, sportieve rivaliteit hoort erbij. Ongeacht het resultaat zullen we na afloop met elkaar een biertje gaan drinken.”

Na een lange periode als hoofdtrainer staat Tersteeg sinds dit seizoen niet meer iedere weekend langs de lijn, maar heeft hij een nieuwe rol binnen het voetbal als technisch coördinator. “Ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt. Het was aan het begin wel hectisch, inmiddels is alles opgang gekomen. Het grootste voordeel is dat ik nu niet meer verplicht naar trainingen en wedstrijden moet en mijn energie beter kan verdelen.”

van-moerkerk-verhoeve
Foto: Jan Vonk | De laatste keer dat WV-HEDW en DVVA in competitieverband tegenover elkaar stonden, won DVVA met 1-2.

Jeroen Smakman was jarenlang assistent-trainer onder Sjaak Tersteeg en mocht na zijn vertrek het roer overnemen. “Ik heb ze dit seizoen pas één keer zien spelen, maar ook als ik naar het aantal punten kijk vind ik dat ze het goed doen. De groep is vrijwel hetzelfde gebleven en ze hebben zich versterkt waar dat nodig was. Dat Jeroen mij heeft opgevolgd is heel organisch gegaan en nu kan hij zijn eigen stempel op de ploeg gaan drukken.”

En waar Tersteeg lovend is over DVVA, is hij kritischer over het spel dat WV-HEDW de afgelopen weken op de mat legt. “Scoren is op dit moment het grote probleem. Het veldspel is prima, maar omdat veel mensen ons als titelkandidaat zien, zie je dat ploegen hun speelstijl op ons aanpassen. Dan is het lastig om een tegenstander negentig minuten lang van A tot Z kapot te spelen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: John Beckman (Sjaak Tersteeg met op de foto onder zich de huidige trainer van DVVA, Jeroen Smakman)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)