Terugkerende problemen nekken OSV ook tegen concurrent Zeevogels

Zijn eerste maanden bij zondag derdeklasser OSV zijn trainer Rob Rijnink behoorlijk tegengevallen. De veilige tiende plaats, de doelstelling om de Amsterdammers te behoeden van degradatie, is door een 2-3 nederlaag tegen concurrent Zeevogels iets meer uit zicht verdwenen. OSV is nu zelfs hekkensluiter in de zondag derde klasse B.

Ook vandaag had OSV niet hoeven verliezen, was Rijnink van mening. “We hebben dit echt aan onszelf te danken. Door domme persoonlijke fouten geven we de tegenstander de hoop op een resultaat of spelen we ze zelfs in de kaart. De mentale weerbaarheid van de groep is heel matig, spelers hebben moeite om te gaan met teleurstellingen. Tegen ZSGOWMS (door in de beker na strafschoppen, red.) maakten ze indruk op mij, dat was voor mij de reden om hier in te stappen tot het einde van het seizoen. Door tegenvallende resultaten en disciplinaire problemen is het niet gegaan zoals ik voor ogen had. Iedereen is gebaat bij hetzelfde: OSV in de derde klasse houden. Ik hou er altijd vertrouwen in, maar het wordt nu wel heel lastig.”

De disciplinaire problemen speelden een rol in de nederlaag tegen Zeevogels. Rijnink moest al twee basisspelers met schorsingen missen, daar kwamen vooraf twee dissonanten en tijdens de wedstrijd een rode kaart (Donny Kreelekamp, twee keer geel) bij. “Eén van mijn belangrijkste spelers kwam een kwartier te laat. Dan speel je gewoon niet, dat is een teamafspraak die we samen hebben gemaakt. Daar was hij het niet mee eens, gooide met deuren tijdens de wedstrijdbespreking en stond tijdens de wedstrijd iedereen uit te schelden. Zoiets heeft ook zijn weerslag op een wedstrijd, er was een hoop commotie. Daarnaast vond iemand anders zich te groot om op de bank plaats te nemen, terwijl dat een weloverwogen beslissing was van de technische staf. Dat weigerde hij. Godzijdank waren een paar spelers van de Zondag 2 bereid gevonden aan te sluiten, maar door zoiets is de hele focus en het doel van een wedstrijd verstoord. Dinsdag ga ik uitgebreid met het hoofdbestuur zitten om te kijken wat we hier tegen gaan doen.”

Dat zal hij doen terwijl er nog zes wedstrijden zijn om uit de directe degradatie, en bij voorkeur ook nacompetitie, te blijven. De achterstand op de tiende plaats bedraagt vijf punten. Tegen Zeevogels keken de Amsterdammers al snel tegen een achterstand aan. Uit een spelhervatting opende Rob Oudejans de score. Deze achterstand werd door doelpunten van Jordi van Beek en Dylan Klein echter omgebogen in een voorsprong. In de 55ste minuut kwam Zeevogels weer op gelijke hoogte. Een makkelijk gegeven strafschop (“de scheidsrechter vond ik niet echt consequent in zijn beslissingen”), benut door Gilles Groot was het kantelpunt. Al helemaal toen OSV even later met tien man verder moest.

“De laatste twintig minuten kwamen wij er niet meer aan te pas. Zij waren gewoon beter”, zei Rijnink, die Jelle Schut vlak voor tijd de 2-3 zag maken. “Die rode kaart was ook nergens voor nodig. Een domme overtreding en daarna de bal wegtrappen. Zoiets gebeurt ons elke week wel. In de laatste vijf wedstrijden hebben we drie keer rood en tien keer geel gekregen. En dat terwijl we al een hele korte selectie hebben. Daarmee maken we het er allemaal niet makkelijker op voor ons.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse B.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)