Home / Algemeen / Terugtrekken Muiden heeft gevolgen voor stand vijfde klasse D

Terugtrekken Muiden heeft gevolgen voor stand vijfde klasse D

De zondag vijfde klasse D gaat na de eerste periode verder met één club minder. Hekkensluiter Muiden heeft zich uit de competitie getrokken en de resultaten van de ploeg zijn geschrapt.

Veel invloed op de ranglijst heeft dit in eerste instantie niet. Muiden verloor namelijk al haar wedstrijden met ruime cijfers en had na zeven wedstrijden al 72 doelpunten om de oren gekregen. Alle clubs waar Muiden al tegen had gespeeld gaan er dus drie punten op achteruit waardoor alleen TOG, FIT, WV-HEDW, Purmerland en Buitenboys drie punten inlopen op de concurrentie.

Oude stand in de vijfde klasse D
Oude stand in de vijfde klasse D
Nieuwe stand 5D *Per 1 november 2015
Nieuwe stand 5D *Per 2 november 2015

Dat Muiden zich uit de competitie terug trekt kan niet als een verassing worden beschouwd. De laatste keer dat Muiden een wedstrijd speelde werd er met 6-0 verloren van Geuzen Middenmeer. Bij de wedstrijd van afgelopen zondag, tegen FC Amsterdam, kwam de ploeg niet eens opdagen.

Het terugtrekken van Muiden heeft echter geen gevolgen voor de eerste periode, die blijft in handen van Taba. De ploeg van Hans Zwaal moest naast de drie punten ook zestien doelpunten inleveren. Ook blijft Taba koploper in de vijfde klasse D, omdat de Amsterdammers een net iets beter doelsaldo hebben dan medekoploper DRC.

Send this to a friend