Tessel Middag kijkt terug op mooi debuut voor Manchester City

Tessel Middag heeft zondagmiddag haar officiële debuut gemaakt voor Manchester City. De oud-speelster van Ajax kwam tegen Liverpool (1-1) na een uur spelen in het veld voor Toni Duggan.

“Ik had ook niet meteen een basisplek verwacht aangezien ik hier nog maar twee weken ben”, zegt de international een dag na haar eerste wedstrijd in Engelse dienst. “Ik had al te horen gekregen dat ik zou debuteren en dat voelde natuurlijk fantastisch.”

City kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand tegen Liverpool, maar kwam vijf minuten na het debuut van Middag weer langszij. “Gelukkig heb ik nog mijn steentje kunnen bijdragen. Ik heb zelf bijna gescoord en gaf nog bijna een assist dus wat dat betreft kan ik terugkijken op een prima debuut. Helaas hebben we niet gewonnen, maar ook niet verloren waardoor we nog steeds ongeslagen zijn.”

Ondanks dat Middag pas twee weken in Manchester zit, heeft de 23-jarige middenveldster het uitstekend naar haar zin in Engeland. “Het gaat er hier allemaal heel professioneel aan toe. De club doet er ook alles aan om het mij naar mijn zin te maken en me hier zo snel mogelijk te laten aarden. City staat natuurlijk bekend als een club met veel geld, maar het is ook een hele warme club waar ik me nu al thuis begin te voelen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: MCFC.CO.UK

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)