Home / Algemeen / Tessel Middag wil sterke reeks voortzetten met Ajax

Tessel Middag wil sterke reeks voortzetten met Ajax

Op dit moment staat ze gedeeld bovenaan het BvCM Topscorers klassement en in haar laatste zes wedstrijden voor de Ajax Vrouwen was ze telkens trefzeker. Tessel Middag kent, net als haar club, een goede periode en is ook van plan deze door te zetten. Te beginnen met komende vrijdag, want dan staat de uitwedstrijd tegen Oud-Heeverlee Leuven op het programma.

De Ajax vrouwen zijn bezig aan een uitstekende reeks. De laatste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen en dat was zeker nodig na een moeizame start. “We begonnen inderdaad niet goed”, aldus Middag, die de wedstrijd tegen Twente het omslagpunt noemt. Middag: “Nadat we daar met 4-0 wonnen, zijn we met meer vertrouwen gaan spelen. Daarvoor waren we zoekende en speelden we vaak met wisselende opstellingen. Maar tegen Twente voetbalden we goed en dat heeft ons vertrouwen gegeven.”

Zelf laat Middag goed zien wat vertrouwen allemaal kan opleveren. Ze is op dit moment topscorer van Ajax met 8 doelpunten en pikt, zoals gezegd, regelmatig haar doelpunten mee in de afgelopen wedstrijden. Middag: “Terwijl ik in het begin helemaal nog niet gescoord had. Vorig seizoen had ik ook maar één doelpunt gemaakt, maar nu gaan ze er wel makkelijk in.” Toch is ze niet heel verrast met al deze treffers achter elkaar. “Voordat ik bij Ajax speelde, had ik er bij ADO Den Haag ook tien in een seizoen gemaakt als middenvelder. Ik wist dus wel dat ik het kon.”

Mocht ze deze lijn voortzetten en doelpunten blijven maken, kan het zomaar zo zijn dat Middag een reis naar Barcelona wint. Nu ze bovenaan de topscorerslijst staat, is het wel even door haar hoofd geschoten. Middag: “Het zou natuurlijk heel leuk zijn, maar ik weet niet of het ook realistisch is. Maar goed, wie weet. Ik moet gewoon zo door blijven gaan en er niet teveel over nadenken, maar gewoon doen. Zo werkte het de afgelopen wedstrijden ook.”

Tessel Middag

Vrijdag moeten Middag en de Ajax Vrouwen weer aan de bak als ze op bezoek gaan bij Oud Heeverlee uit Leuven. Volgens Middag moet het opnieuw mogelijk zijn om drie punten te pakken. Middag: “Het is een wat mindere tegenstander en net zoals tegen de meeste Belgische ploegen zullen wij het spel moeten gaan maken. Dat zijn wij inmiddels gewend en dat kunnen we ook. Het is belangrijk dat we zo door gaan en weer veel tot scoren komen. Of het mijn doel is om er weer drie te maken? Nee hoor, als ik kan scoren is het leuk, maar ik ben net zo graag belangrijk met assists.”

Verslag Wessel Westerhof
Foto’s Ajaxheldinnen.nl