Home / Algemeen / Teuling (De Dijk): “We hebben nu de vechtlust”
Andre Teuling Dennis Darnley Jermaine Fitz-James De Dijk zondag

Teuling (De Dijk): “We hebben nu de vechtlust”

Afgelopen zaterdag verloor De Dijk de stadsderby van Swift. Net als afgelopen seizoen kent De Dijk een moeizame start. Na 5 duels staat het nog op nul punten.

“Belangrijk voor ons is dat we tot het eind van het duel in de wedstrijd bleven. Dat hebben we bij andere wedstrijden niet gezien. Maar dat zag je nu wel. Ook al was het af en toe met hangen en wurgen en met man en macht”, aldus trainer Andre Teuling. Achteraf vindt Teuling het geen schande om te verliezen van Swift. “Het is een erg goede ploeg, die ook nog eens al lang samen spelen. Ze beschikken over erg veel kwaliteit.”

Echter heeft De Dijk in de competitie, na vijf speelrondes, nog niet gescoord en werd er vijfmaal verloren. Wel ziet Teuling een stijgende lijn ten opzichte van eerdere wedstrijden. “Ik denk wel dat we nu de vechtlust hadden, de bereidheid om er voor te gaan. Daarnaast hadden we de focus gelegd op een iets meer verdedigende speelstijl.” In de tweede helft tegen Swift schakelde De Dijk over naar een 4-2-4 opstelling, om de gelijkmaker te forceren. “Zo’n scenario hadden we vooraf al in ons hoofd, dat we toch nog de gelijkmaker of winnende konden forceren. Het lukt helaas niet en dan valt de bal natuurlijk er aan de andere kant in.”

“Ondanks de uitslag geeft deze wedstrijd ons vertrouwen”, besluit Teuling. Aankomende zaterdag gaat hij samen met z’n ploeg op bezoek bij HZVV in Hoogeveen.

Send this to a friend