Teuling over handhaving: “Krijgen deze beloning terecht”

Na het laatste fluitsignaal bij NSC Nijkerk – De Dijk waren er bij Andre Teuling nog even twijfels. Is het 1-1 gelijkspel voldoende voor directe handhaving in de Hoofdklasse of is het toch nog stuivertje wisselen met SDC Putten? De Puttenaren gingen met 3-1 onderuit bij Eemdijk en dat kwam ook door in Nijkerk. Juichende Amsterdammers en een blije Andre Teuling, de oefenmeester van De Dijk. “Ik ben super trots op deze hele jonge groep. Dat ze zich op dit niveau hebben weten te handhaven, met alle druk die daarbij komt kijken. Helemaal in de eindfase van de competitie, vorige week tegen Swift en dit weekend tegen NSC Nijkerk.”

Gedurende het seizoen zat De Dijk menigmaal in de onderste regionen van de competitie, maar er werd wel met een duidelijke stempel gespeeld. “We hebben er het hele seizoen keihard voor gestreden en ik vind dat wij deze beloning terecht krijgen. Het team heeft ontzettend veel geleerd en dat is ook hoe wij werken. We zijn soort ontwikkelingsclub, met jonge en talentvolle voetballers. Je kan jezelf op hoog niveau bij ons ontwikkelen, zowel op individueel niveau en als collectief.”

“We zijn geen ploeg die gemakkelijk scoren, dat is nog wel een understatement”, aldus Teuling. In de Hoofdklasse Zaterdag B waren inderdaad maar twee ploegen minder vaak trefzeker. “Tegelijkertijd scoor je ook niet makkelijk tegen ons.” Dat is ook duidelijk terug te zien in de ranglijst van de Hoofdklasse. Alleen kampioen Urk en nummer 4 Genemuiden hebben minder tegentreffers geïncasseerd.

Na de wedstrijd was de vreugde groot, zowel bij de staf als bij de speelers. “Voor de wedstrijd gaf ik nog aan: dit is voor mij een titelwedstrijd, waarbij de prijs directe handhaving in de Hoofdklasse is. Onze doelstelling was handhaving en dat hebben we bereikt, daar mogen we super trots op zijn. En er zit veel toekomst in deze spelersgroep,  mooi dat we volgend seizoen weer op dit niveau uitkomen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)