Home / Algemeen / Teun van Zweeden volgt ploeggenoten van AFC (zondag) naar Swift

Teun van Zweeden volgt ploeggenoten van AFC (zondag) naar Swift

Teun van Zweeden is de vierde speler die komende zomer de overstap maakt van AFC naar Swift. De rechtsback volgt Guido Moelee, Tim Wulffraat en Mallqui Cabezas naar de zaterdag Hoofdklasser, die volgend seizoen onder leiding staat van oud-AFC-trainer Bart Logchies.

Met die drie ploeggenoten, en Danny Goedkoop en Daan Sutorius die naar de zaterdag van AFC gaan, vertrokken veel vrienden met wie Van Zweeden een klik had bij de tweededivisionist. “Ik heb voor mijzelf nagedacht wat ik wil en dat was niet doorgaan bij AFC. Via Guido kwam ik in contact met Bart Logchies. Vorige week had ik een goed gesprek met hem. Hij heeft mij uitgelegd dat Swift een leuke, gezellige club is en dat zij volgend seizoen om de bovenste plekken mee willen doen.”

Van Zweeden was bezig aan zijn eerste seizoen op Sportpark Goed Genoeg, nadat hij vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn over kwam van Ajax A1. De verdediger speelde 22 wedstrijden in de Tweede Divisie. “AFC wil het volgend seizoen professioneler aan gaan pakken en ik heb weinig zin en tijd om drie keer in de week te trainen. Bij Swift scheelt het één training. Bovendien heb ik het heel stil gehouden dat ik weg zou gaan bij AFC. Ik woon in Amsterdam, heb geen trek om alle kanten op te reizen, dus was Swift de beste optie.”

Bovendien is het voor hem een voordeel dat hij nu weer op zaterdag gaat voetballen. “Ik ben vanuit de jeugd niets anders gewend. Het wisselen van speeldata in de Tweede Divisie, de ene keer op zaterdag en dan weer zondag, was een beetje verwarrend. Nu weet ik waar ik elke week aan toe ben.” Van Zweeden is de achtste aanwinst voor de Amsterdamse Hoofdklasser. “Volgens mij staat er volgend seizoen een vrij redelijk team waarmee we kunnen knallen in de competitie.”

Foto boven: Dick Gijsbertsen