Home / Algemeen / Tevreden (RKAVIC) maakt zich ondanks stroef begin geen zorgen

Tevreden (RKAVIC) maakt zich ondanks stroef begin geen zorgen

Hesdey Tevreden wist dat hem een lastige klus te wachten stond bij een leeglopend RKAVIC. Uit de eerste zes wedstrijden behaalden de Amstelveners slechts drie punten in de zaterdag derde klasse C. Tevreden maakt zich ondanks de laatste plaats geen zorgen. “Zolang ik er plezier in blijf houden, vind ik de rangschikking niet belangrijk.”

De ontluisterende nederlaag van afgelopen weekend tegen koploper FC Hilversum (1-10) was voor Tevreden een flinke klap. “In de avond had ik een feest en mocht ik dit gaan verklaren tegenover mijn broers en neven, allemaal voetbalmensen. Dat was ook pijnlijk, want het is niet te verklaren. Ik wist dat we een moeilijke middag zouden krijgen, maar had niet verwacht dat we met zo’n grote uitslag zouden verliezen. Daar was ik wel even ziek van.”

De 50-jarige oefenmeester mocht in de zomerstop nagenoeg vanaf nul beginnen. Enkele bepalende spelers besloten sportpark Escapade achter zich te laten, in navolging daarvan vertrok ook trainer Hassan Azoum. De Amstelveners wisten vorig seizoen op één punt van de nacompetitiestreep te eindigen, maar net als vorig seizoen wacht een lastig seizoen in de strijd tegen degradatie.

hesdey-tevreden

Door het afhaken van Real Sranang aan het begin van het seizoen zal alleen de nummer dertien rechtstreeks degraderen. Die ene degradatieplaats wordt nu bezet door de Amstelveners, uitgerekend in het jubileumjaar. De stroeve start verrast Tevreden niet. “Ik had me er van tevoren niets van voorgesteld. De situatie was bekend, er moesten een hoop spelers bijkomen.”

Ondanks de tegenvallende prestaties – RKAVIC won alleen van Zeeburgia (3-2) – maakt de oefenmeester zich geen zorgen. Hij heeft immers nog altijd veel plezier in het spelletje. “Dat vind ik ook veel belangrijker. Zolang ik er plezier in blijf houden, vind ik de rangschikking niet belangrijk. Ik weet zeker dat we nog punten gaan pakken. Het komt goed.”

Klik hier voor het programma en de stand in de zaterdag derde klasse C

Foto’s Hans van Beek