Tevreden van assistent naar hoofdtrainer Buiksloot

Bij tweedeklasser Buiksloot staat Brian Tevreden volgend seizoen voor de groep. De oud-voetballer van onder meer Haarlem en Telstar is door Leeroy Echteld bij de club gehaald. Tevreden was eigenlijk van plan om assistent-trainer naast Echteld te worden, maar door de overstap van Echteld naar AZ kwam de positie van hoofdtrainer vrij voor Tevreden.

Tevreden en Echteld kennen elkaar al langer uit het betaald voetbal bij Haarlem. Tevreden: “Ik belde Echteld op om te vragen om assistent trainer te worden bij Buiksloot. Hij zei dat ik precies op het goede moment belde aangezien hij bezig was met AZ. Ik ben aan het einde van het seizoen begonnen met het meelopen met Echteld. Ik heb zo’n vijf trainingen intensief meegedaan en heb het hele team zo zien spelen.”

1235241_10201772256778667_31346279_n

Toen Echteld rond was met AZ  ging Tevreden in gesprek met het bestuur. Al snel kwamen ze er uit en volgend seizoen is Tevreden de nieuwe hoofdtrainer. Echteld zal volgend jaar wel nog bij de club uit Amsterdam blijven. Tevreden: “Echteld zal mij volgend seizoen ondersteunen als adviseur. Daarnaast zal hij ook technisch directeur bij Buiksloot blijven. Dit kost natuurlijk wel tijd. Over hoe ze dit in gaan vullen zijn ze nog aan het overleggen.”

In het bericht van vorige week dinsdag werd bekend gemaakt dat de hele selectie weg gaat bij Buiksloot. Volgens Tevreden kan dit wel met een korreltje zout genomen worden. Tevreden: “Dat de gehele selectie leeg loopt klopt niet. Tuurlijk gaan er spelers weg, maar ook komen er spelers bij. Drie van onze spelers lopen ook stage bij onder meer Willem II, Vitesse en Go Ahead Eagles. Deze spelers kunnen volgend seizoen dus zomaar weg zijn. Ook zitten er spelers tussen die een hoger niveau aan kunnen. Deze zullen wel eerst een aanbieding moeten krijgen van club waar ze bij passen.”

Om nieuwe spelers te zoeken voor volgend seizoen is er dinsdag een voetbal instuif bij Buiksloot. Hier kan iedereen aan meedoen die in de selectie bij Buiksloot wilt spelen. Tevreden: “Volgende week tijdens de instuif gaan we kijken wat voor nieuwe spelers we volgend seizoen zullen krijgen. Iedereen die bij ons wil komen zal daar aan meedoen. Uit deze groep gaan we kijken wie er volgend seizoen bij ons kunnen spelen.”

Verslag Rob Wiggerink
Foto’s via Facebook Brian Tevreden

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)