Thierry van der Kooye helpt AFC (zaterdag) aan koppositie

AFC heeft de koppositie in de zaterdag eerste klasse A veroverd. De ploeg van Jorg Smeets versloeg concurrent DHSC in de topper met 0-1. Een doelpunt van Thierry van der Kooye was voldoende voor de drie punten, waardoor de Amsterdammers nu alleen aan kop gaan.

“We zijn twee keer weggespeeld en twee keer winnen we van ze”, glunderde de matchwinner na afloop. Het was een bewuste keuze van de bezoekers om in Utrecht in te zakken en de thuisploeg het spel te laten maken, helemaal nadat AFC na een halfuur aan de leiding kwam. Van der Kooye kon bij de tweede paal ongehinderd een voorzet van Willem Deetman binnen koppen: 0-1. “Daarna hebben we de rest van de dag verdedigd.”

De weersomstandigheden met regen en behoorlijke wind maakten het er niet eenvoudiger op voor DHSC om de Amsterdamse defensie stuk te spelen. “Zij konden het spel moeilijk verplaatsen. In de tweede helft hebben wij zelfs nog mogelijkheden gehad op de 2-0”, blikte Van der Kooye terug. Zo faalde clubtopscorer Mauritsio Helstone oog-in-oog met doelman Niels Willemse en voorkwam Van der Kooye zelf een treffer van Daryl Gerritsen. De verdediger schoot tegen de spits aan, terwijl hij op de doellijn stond.

De kleine marge kon over de streep getrokken worden. DHSC is hierdoor op drie punten achterstand gezet, ARC volgt de nieuwe koploper op de voet met twee punten minder dan AFC. “We hebben nu een kleine buffer opgebouwd en ARC komen we niet meer tegen. Het staat nog heel dicht bij elkaar. Ik hoop niet dat het op de laatste dag pas beslist wordt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC