Thierry van der Kooye (Ter Leede) neemt Hoofdklasse-ervaring mee naar AFC (zaterdag)

Na tien jaar keert Thierry van der Kooye komende zomer weer terug op Sportpark Goed Genoeg. De inmiddels 25-jarige aanvaller verliet toen de jeugd van AFC voor FC Volendam. Via de jeugd van Volendam, Pancratius en JOS/Watergraafsmeer kwam hij terecht bij Ter Leede, dat hij na twee seizoenen verruilt voor het zaterdagelftal van AFC.

Vertrekken bij Ter Leede vindt Van der Kooye jammer. Zeker omdat hij het goed kon vinden met trainer Henk Wisman. De Sassenheimse Hoofdklasser wilde hem ook behouden. Maar na een tegenvallend seizoen, waarin Van der Kooye vanwege blessureleed weinig aan spelen toekwam, kon hij deze kans op een terugkeer niet laten lopen. “Ik heb nog altijd een voorliefde voor AFC. Dit gunnen ze mij ook. Als je weinig speelt, omdat het moeilijk is jezelf terug te knokken in een team dat blijft winnen, voelt de afstand naar Sassenheim toch iets verder. Het is fijn om weer terug te zijn op het oude nest, lekker op een kwartiertje van mijn huis.”

Via Tobias Kistemaker, die de aanvaller tegenkwam in het uitgaansleven, raakte hij in contact met de kersverse kampioen van de zaterdag eerste klasse A. “Ik heb één gesprek met Benno (Nihom, red.) gehad en dat was meteen goed. Hij vertelde mij dat ik me kan gaan richten op de buitenposities. Met mijn snelheid en diepgang wil ik op het veld belangrijk zijn. Voor AFC is het volgend seizoen weer een stapje hoger en met mijn ervaring uit de Hoofdklasse hoop ik van waarde te kunnen zijn.”

Van der Kooye bereidde zich uitgebreid voor op AFC. Hij keek samenvattingen van wedstrijden, sprak met zijn oude trainer Sander Middelbeek (RKAV Volendam) over hun competitiegenoot en zocht zelfs uit in wat voor spelersgroep hij terecht zou komen. “Ik wil wel weten wat mij te wachten staat. Er staat een gezellige spelersgroep, volgens Benno ‘een veredeld vriendenteam dat op hoog niveau acteert’. Plezier is ook belangrijk, iedereen kent elkaar al jaren en heeft een AFC-verleden. Ik denk dat wanneer wij ons niveau halen, wij in het linkerrijtje kunnen eindigen.”

Foto Hans Schalk/HP ProSportpics

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!