Thijs Sluijter (OFC): “Leuk om ADO’20 weer tegen te komen”

Thijs Sluijter krijgt komende zondag een hoop bekende gezichten op bezoek in Oostzaan. De assistent-trainer ontvangt met OFC zijn oude werkgever ADO’20, voor wat beide ploegen als een kleine derby voelt in de Derde divisie.

In Heemskerk kende Sluijter drie gelukkige jaren, met als afsluiter het kampioenschap in de Hoofdklasse. Daarmee leverde de oefenmeester ADO’20 af in de Derde Divisie en werd hij opgevolgd door zijn voormalige assistent Raymond Bronkhorst. “Ik heb drie leuke seizoenen gehad, waar ik met plezier naar terugkijk. Nog altijd heb ik veel contact met de spelers en het bestuur.”

Afgelopen zomer verruilde hij het hoofdtrainerschap voor een rol in de luwte bij OFC, als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Yuri Rose. “Ik krijg veel vrijheid. Als oud-hoofdtrainer is het soms lastig om mijzelf tijdens de wedstrijd in te houden, maar verder bevalt het goed. We hebben een goede selectie voor dit seizoen. Daarbij is het ontzettend gezellig bij de club.”

OFC staat na drie wedstrijden op een zesde plaats, met één punt meer dan nummer acht ADO’20. Sluijter kijkt uit naar het weerzien met zijn oude ploeg. “Ik voel geen druk”, glimlacht hij. “Er zijn veel spelers overgebleven waarmee ik heb gewerkt, het is leuk om hun weer tegen te komen.”

Verslag: Adam Jamal
Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC