Home / Algemeen / Thom Leenen (Ajax) moet zich richten op 2017

Thom Leenen (Ajax) moet zich richten op 2017

Thom Leenen maakte in de zomer de overstap van tweedeklasser DCG naar hoofdklasser Ajax. Veel plezier heeft de middenvelder nog niet beleefd aan die overstap. Na vier wedstrijden in de voorbereiding liep hij een zware blessure op aan zijn knie. Het bleek een scheurtje in zijn meniscus te zijn, wat hem tot de winterstop aan de kant houdt.

De middenvelder moest door het scheurtje in zijn meniscus een kijkoperatie ondergaan. “In de voorbereiding kreeg ik last van mijn knie en was hij behoorlijk dik. In eerste instantie was het niet echt duidelijk wat er aan de hand was, maar uiteindelijk had ik een scheurtje in mijn meniscus. De operatie is goed gegaan en ze hebben de meniscus gehecht en mijn knie verder ook wat opgeschoond. Ik lig er nu tot de winterstop uit.”

Foto HAV | Thom Leenen loopt nog steeds op krukken
Foto HAV | Thom Leenen loopt nog steeds op krukken

Het is voor Leenen erg teleurstellend, omdat hij van de zomer met veel ambities naar Ajax was gekomen. “Het is natuurlijk wel een domper want je wil altijd graag spelen en presteren, vooral als je net bij een nieuwe club bent. In mijn tijd bij DCG ben ik eigenlijk nooit geblesseerd geweest en dan is het behoorlijk zuur dat ik nu zo’n zware blessure oploop.”

Leenen hoopt na de winterstop sterker terug te komen en een goede tweede seizoenshelft te spelen. “Ik richt me nu volledig op de tweede seizoenshelft. Ik moet nu nog vier weken wachten en dan gaat mijn revalidatieproces in. Dat zal ongeveer zes weken gaan duren. Na de winterstop zal ik natuurlijk eerst mijn minuten in het tweede moeten maken. Mijn doel is nu om fit te worden en weer lekker te voetballen, maar uiteindelijk wil ik mezelf terug knokken en bij het eerste aansluiten.”

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal | Thom Leenen

Send this to a friend