Thom Leenen en Pieter Koopman Europees Kampioen voor Politie Elftallen

Het Nederlands Politie Elftal heeft gisterenavond de finale van het EK voor politieteams met overtuigende cijfers gewonnen. In het Spaanse Huelva won de ploeg van Patrick van der Lagemaat met 5-1 van gastland Spanje. Onder andere Thom Leenen, die komend seizoen DCG verruilt voor Ajax, en Pieter Koopman (AFC) maakten onderdeel uit van de selectie.

Het blauwe oranje, zoals de ploeg ook wel wordt genoemd, wist allebei haar groepswedstrijden te winnen en kwam volgens Leenen alleen in de halve finale goed weg. “Het was fantastisch gisteren en we hebben het zeker goed gevierd. Het was de eerste keer dat het Politie Elftal Europees Kampioen is geworden. Tegen Portugal en Tsjechië merkte ze dat we aan de bal veel beter waren en het alleen fysiek zwaar hadden. Uiteindelijk zijn we gegroeid in het toernooi en hadden we geluk dat we Israel na strafschoppen wisten uit te schakelen.”

Grote man in de finale was Pieter Koopman. De spits van AFC maakte maar liefst drie goals in de finale en kroonde zich uiteindelijk met negen treffers tot topscorer van het toernooi. “Pieter was een belangrijke speler voor ons. Hij heeft veel doelpunten gemaakt en we hadden ook veel aan de ervaring die hij mee brengt. Helaas heb ik zelf dit toernooi niet weten te scoren, maar gelukkig heb ik veel assists kunnen geven.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)