Tichelaar keert terug van blessure bij “wisselvallig” Legmeervogels

Met een hele knappe kapbeweging ontdeed Stefan Tichelaar (Legmeervogels) zich van Zeeburgia-verdediger Randill Verweij. Zijn voorzet op Jordy de Groot leverde met wat geluk de gelijkmaker op (1-1). Een high-five met trainer Jack Honsbeek volgde, want ook hij weet: Tichelaar is weer terug van een blessure.

Tichelaar had zijn start in de zondag eerste klasse A anders in gedachten. Vorig seizoen vond hij negentien keer het net in de tweede klasse, wat hem tevens een nominatie voor Speler van het Jaar opleverde. Het toetje van een fantastisch jaar, noemde de middenvelder het. Dat had hij maar al te graag een vervolg gegeven op een hoger niveau.

Bij het debuut in de eerste klasse tegen Purmersteijn (0-2 nederlaag, red.) raakte Tichelaar echter geblesseerd aan zijn achillespees. Twee wedstrijden probeerde hij het nog vol te houden met pijn, maar half september besloot hij toch zijn rust te nemen. “Het zat er niet meer in. In afspraak met de trainer heb ik twee weken rust gehouden om weer fit te worden. Nu ging het weer goed.”

20161016-zeeburgia-legmeervogels-foto-ronald-bakker-stefan-tichelaar-combinatie

Tichelaar kon tegen Zeeburgia ruim twintig minuten meespelen. Daarin liet hij zich meteen gelden, waaronder zijn assist. Het duel (1-1) was volgens de middenvelder exemplarisch voor de eerste zeven wedstrijden van het seizoen. Binnen veertig seconden keken de Uithoorners tegen een achterstand aan. Het overkwam Legmeervogels dit seizoen drie keer dat de tegenstander al in de openingsfase op voorsprong kwam. “Dat moet anders, we moeten gewoon scherper aan de wedstrijd beginnen.”

Na zeven wedstrijden heeft de promovendus evenzoveel punten, met een tiende plaats. Dat ligt volgens Tichelaar vooral aan de wisselvalligheid van Legmeervogels. “De ene helft zijn we heel goed, de andere helft een stuk minder. Krijg je één kans tegen en ligt die er meteen in. Dat is het verschil tussen de eerste en tweede klasse. De aanval is goed, achterin moeten we iets constanter worden en minder weggeven.”

De doelstelling blijft nog altijd handhaving tijdens het debuutseizoen in de eerste klasse. “Dat is het belangrijkst. We weten niet precies hoe het niveau is, maar moeten gewoon zo snel mogelijk onze punten pakken.”

Foto’s: Ronald Bakker