Tijs Boeting stopt aan het eind van het seizoen bij Swift

Tijs Boeting heeft besloten om aan het einde van het seizoen te stoppen met selectievoetbal bij Swift. De spits heeft door het aanstaande vaderschap en zijn werk geen tijd meer vrij om hoog te voetballen bij de zaterdag Hoofklasser.

Boeting vindt het jammer dat hij volgend seizoen niet meer kan uitkomen voor de club uit Zuid. “In de winterstop was er nog de intentie om door te gaan. Dat had ik in principe ook met de club afgesproken. Op dat moment wist ik echter nog niet dat ik vader zou worden. Daarnaast heb ik het erg druk met mijn werk als huisarts. Ik draai nog losse diensten en daardoor houd ik minder vrije tijd over. Ik had graag nog een seizoen door gewild maar dat is nu helaas niet mogelijk.”

Tijs Boeting Swift

Het is nog de vraag of de spits volgend seizoen nog op de velden te bewonderen zal zijn, al hoopt hij zelf op een lager niveau door te gaan met voetbal. “Op dit moment is er nog niets bekend over mijn toekomst en is het nog even afwachten wat er gaat gebeuren. Ik ben in gesprek om te kijken of ik in het derde elftal van Swift kan gaan voetballen. Dat team speelt nog best hoog en ik zou het leuk vinden om daarin te gaan spelen. Ik zoek in ieder geval een team waar het niet erg is om wat wedstrijden te missen.”

Boeting begon met Swift uitstekend aan het seizoen in de zaterdag hoofdklasse, maar de ploeg van Mark Evers zakte na de winterstop in en moet nu nog oppassen voor nacompetitie. “We hadden een vliegende start en wonnen veel wedstrijden in het begin. De laatste maanden loopt het echter wat minder en hebben we ook pech met blessures en schorsingen. Ik begon zelf ook goed aan het seizoen maar speel na de winterstop helaas ook wat minder. Het komt echter wel goed en wij zullen zeker niet gaan degraderen.”

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)