Tim Linthorst redt punt voor AFC in Scheveningen

AFC is de koppositie in de Tweede Divisie weer kwijtgeraakt. De ploeg van Uli Landvreugd kwam op bezoek bij promovendus Scheveningen niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Tim Linthorst redde in de slotminuten een punt voor de Amsterdammers.

De Amsterdammers hadden nog geen bal geraakt toen Scheveningen na zeventien seconden – een record in de Tweede Divisie – een strafschop kreeg. Moiz da Silva, die vanwege de schorsing van Johan Kulhan een basisplaats kreeg, hield zijn directe tegenstander vast en kreeg hiervoor ook geel. Vanaf elf meter maakte Tim Peters geen fout: 1-0. Amper drie minuten later had clubtopscorer Raily Ignacio de stand alweer gelijk getrokken.

Vlak voor rust kwam AFC zelfs aan de leiding. Kenny Teijsse, vorige week tweemaal trefzeker tegen Jong Almere City (5-1), profiteerde van een slippertje van doelman Björn Bénard, die een voorzet van Thomas van den Houten losliet.

Landvreugd gaf zijn spelers tijdens de theepauze mee te moeten focussen op het begin van de tweede helft, maar het ging opnieuw vroeg mis. Met zijn tweede van de middag maakte Peters er in 49ste minuut 2-2 van, ook nu uit een penalty. Ignacio had enkele minuten later ook zijn tweede kunnen maken, alleen schoot de spits een strafschop hoog over.

Na ruim een uur spelen kwam Scheveningen weer aan de leiding via Barry Rog. Een tweede nederlaag leek voor AFC aanstaande, totdat Tim Linthorst in de 86ste minuut alsnog een punt veiligstelde. De verdediger, door Landvreugd voor een aanvalsoffensief naar voren geschoven, punterde een voorzet van invaller Matthijs Jesse binnen. In de blessuretijd had Ignacio zijn gemiste penalty kunnen goedmaken met een winnende treffer. De paal stond dit in de weg.

“Er zat veel meer in. Zij waren tevreden met een gelijkspel, dat was duidelijk te zien, en wij waren behoorlijk teleurgesteld”, blikte Landvreugd terug. “Dat is in deze fase misschien ook goed. Vorig jaar zou je tevreden zijn met een punt in de uitwedstrijd, nu zijn wij dat niet.”

Door het puntverlies van de Amsterdammers heeft IJsselmeervogels de koppositie weer veroverd. AFC zakte naar de tweede plaats, op één punt van de nieuwe lijstaanvoerder. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto: Tom Poederbach