Tim Orlowski naar Ajax

De amateurs van Ajax hebben zich versterkt met doelman Tim Orlowski. De 31-jarige keeper komt na de zomer over van topklasser Rijsburgse Boys. Vorige week maakte hij al bekend dat hij de club uit de Bollenstreek zou verlaten na een verblijf van zeven jaar.

Orlowski won bij Rijnsburgse Boys vele prijzen en was tot vorig seizoen de eerste doelman. Dit seizoen kon hij niet meer rekening op een basisplaats. Aan het begin van dit seizoen verloor hij zijn plek aan Richard van Nieuwkoop.

Orlowski stond tijdens het seizoen 2000/2001 onder contract bij HFC Haarlem maar maakte nooit zijn debuut in het betaalde voetbal. Ook verdedigde de Haarlemmer het doel van VSV en Stormvogels. Op de website van Rijnsburgse Boys wordt met veel eerbied over hem gesproken: “ Kampioenschappen, KNVB-beker, Gouden Ui; wat heeft hij eigenlijk niet gewonnen? Kortom afscheid van een man met een groot hart. Het zal vreemd zijn zonder hem het komende seizoen. Wij hopen dat hij afscheid kan nemen met nog een titel en wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière als keeper en nog meer als vader (Orlowski  wordt over enkele weken vader, red.) ”.

Jan Fleijsman, teammanager van Ajax, is zeer verheugd met de komst van de doelman. Fleijsman: “Ik ben heel blij met zijn komst. Hij is echt een topper. Na het afhaken van Dennis van der Kraan aan het begin van het seizoen hebben we echt nog een keeper nodig . Samen met Danny Been beschikken we volgend seizoen over tweede uistekende keepers”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)