Home / slideshow / Tip: Zet een ballenactie op voor jouw club

Tip: Zet een ballenactie op voor jouw club

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur en dat betekent dat het ook tijd is om nieuwe materialen te bestellen. Die kunnen een flinke kostenpost vormen, terwijl de inkomsten de afgelopen maanden flink lager waren door het coronavirus.

Door een ballenactie op te zetten, kunnen clubs geld inzamelen om nieuwe ballen van te kopen en zo de materiaalkosten te drukken. Een laagdrempelige actie, waar bij iedereen voor € 24 een bal kan sponsoren. In totaal zamelden 64 clubs zo al 3.589 ballen in voor het komende seizoen.

Ook FC Weesp, AMVJ en Vlug en Vaardig maakten al slim gebruik van deze actie. De tip kwam van Edwin van der Raad, trainer van Vlug en Vaardig: “We hoopten misschien 50 ballen in te zamelen, maar hadden binnen een paar dagen al 88 ballen ingezameld. Fantastisch! Volgens mij is dit voor iedere club een mooie manier om de materiaalkosten te drukken.”

Maak een eigen ballenactie aan

Word Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal

Voor maar €0,85 per week steun je ons een seizoen lang. Je krijgt daarvoor onder andere onze 140 pagina’s dikke seizoensgids, een kampioensmagazine én je steunt je eigen club: wij doen een donatie aan jouw club en bij 50 vrienden komen we langs voor Wedstrijd van de Week. 

 

Send this to a friend