Periode titel Aalsmeer
FC Aalsmeer op titelkoers

Titel komt steeds dichterbij voor FC Aalsmeer

FC Aalsmeer heeft zaterdagmiddag opnieuw weten te winnen van een directe concurrent. Tegen de huidig nummer twee van zaterdag 2d, Donk, had Aalsmeer het betere van het spel en won verdiend met 3-1. Maar om te zeggen dat het van een lijen dakje ging, dat niet. ,,Een heel belangrijke overwinning, vond trainer-coach Verdonkschot”.

Met nog vijf duels te gaan en negen punten voorsprong moet het gek lopen wil FC Aalsmeer niet de titel gaan opeisen en rechtstreeks promoveren naar de zaterdag eerste klasse. Al binnen één minuut wist Luke Vahle zaterdagmiddag het net te vinden, na een geweldige pass van Oliver Rifai. Een beproeft recept dat prima smaakt: 1-0. FC Aalsmeer pakt door en ziet dat Calvin Valies tien minuten voor de rustpauze voor 2-0 zorgt, uit een vrije trap. Verdonkschot zag dat deze opstekers voor wat rust in zijn ploeg zorgde: “Ik had een heel ander middenveld dan gewoonlijk. Jonge jongens in de ploeg, door afwezigheid van enkele sterkhouders (onder andere Mika Dam, red.) Dit gebeurt ons wel vaker de laatste weken, daarom ben ik ook zo content met de inbreng van die jonge gasten. Ze hebben het echt perfect ingevuld.”

Twee keer Luke Vahle

De tweede helft tapt Donk uit een ander vaatje en komt terug in de wedstrijd door een cornerbal: “We missen wat lengte op dit moment, door blessures. Zij maakten daar goed gebruik van en komen terug op 2-1 (Bas Houdijk, red.). We mochten van geluk spreken dat het geen 2-2 werd, al hadden wij weer de kans op 3-1, analyseerde Verdonkschot.” Luke Vahle, zijn tweede van de middag, bezorgde Aalsmeer alsnog een ruimere overwinning door vlak voor tijd de 3-1 binnen te schieten.

Winning Mood

Ondanks het gemis van dragende spelers toverde Verdonkschot opnieuw een winnend team uit zijn hoed: “Het is lekker dat we nu een dikke voorsprong hebben. Wat ik prettig vind, is dat de jonge jongens er ook echt staan. We zijn er nog niet, maar de spelers gaan er volledig voor. We weten dat het team bij elkaar blijft en met elkaar de stap wil zetten naar een hoger niveau. Nogmaals; we zijn er echt nog niet”, waarschuwde de winnende trainer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)