Titel Legmeervogels op het nippertje

Legmeervogels heft het kampioenschap in de vierde klasse C binnengehaald. Het liep echter bijna uit op een doemscenario uit omdat de ploeg van Mark Schaap bijna een 4-1 voorsprong verspeelde. Tegen SIZO werd het uiteindelijk 4-4 en dat was voldoende voor de titel omdat concurrent Hoofddorp verloor van ABNAmro.

Schaap: “We staan na kwartier spelen met 2-0 voor. Er is echt helemaal niets aan de hand. Kat in het bakkie. Er kwam echter een soort van berusting over ons heen en vlak voor rust maakten ze 2-1. Het zullen  de zenuwen wel zijn geweest.” Zonder problemen stond er binnen het kwartier 2-0 op het bord door treffers van Wouter Frankhuis en Melvin Gits. De spanning deed de rest, zeker toen SIZO vlak voor rust op 2-1 kwam. Schaap: “Ik heb in de rust alles en iedereen weer even tot rust gebracht. We zijn oppermachtig dit seizoen en dat moest zo blijven.”

De woorden van de trainer hadden direct haar uitwerking. Wederom Wouter Frankhuis en Tim Molleners tilden de stand na 4-1. Iedereen begon het feestje a te vieren maar ineens waren daar weer die zenuwen. SIZO kwam zelfs terug tot 4-4 en had een gigantische mogelijkheid om de 4-5 te maken. Schaap:”Mijn jongens stonden helemaal te shaken, lieten ballen onder hun voet doorgaan, kopten verkeerd terug en we maakten zelfs een eigen doelpunt. Het was te gênant voor woorden”

Gelukkig stond ABNAmro op dat moment voor tegen concurrent SV Hoofddorp en dus had Legmeervogels aan een gelijkspel genoeg. ABN won uiteindelijk met 5-3 zodat het gelikspel van Legmeervogels voldoende was voor de titel. Schaap: “Ik moet ABN echt bedanken. Zij hadden vijf wedstrijden op rij verloren en hebben er toch nog alles aan gedaan. Dat vind ik echt klasse. Wij kunnen nu een feestje vieren. Voorlopig ben ik de kantine nog niet uit”.

Schaap heeft niet de papieren om volgend jaar trainer te zijn in de derde klasse. Aanstaande maandag hoopt het bestuur zijn opvolger te presenteren.

foto’s: Chris Vermeij

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!