Home / Algemeen / Titelstrijd in 4F gaat na winst van Ouderkerk op Martinus nog maar tussen twee ploegen

Titelstrijd in 4F gaat na winst van Ouderkerk op Martinus nog maar tussen twee ploegen

In de zondag vierde klasse F is Sporting Martinus definitief uitgeschakeld voor de titel. Ouderkerk won met 5-2 en blijft, samen met Diemen, nog in de race voor de hoofdprijs. Voor Martinus rest slecht de tweede periode.

Al heel snel in de wedstrijd kreeg Ouderkerk-aanvaller Rutger Baas een goede kans. Vanaf tien meter van het Amstelveense doel schoot hij net naast. Ondanks het regenachtige weekend kon de wedstrijd doorgaan. Het bleef de hele wedstrijd doorregenen. Na tien minuten spelen kon Baas een goed passje van Zeegers in het zestienmetergebied net niet goed aannemen. Van der Linden was even later dichtbij een Ouderkerkse goal. Een passje van Baas vanaf links werd door de Ouderkerkse aanvaller ineens op doel geschoten, maar ging ook net naast. Uit een corner werkte Baas de bal vervolgens nog net over. En een schot van Zeegers van afstand werd door de Amstelveense doelman Van de Riet net onder de lat weggehaald.

1

 

Ouderkerk had een licht overwicht op Martinus, dat niet echt uit haar schulp kroop. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Lars Born werd door middenvelder David Castillo goed voorbij Ouderkerk-keeper Remy van Luyn gekopt. Een streep door de rekening van Ouderkerk, dat direct na de aftrap echter weer een visitekaartje afgaf. Baas werd op Van de Riet af gestuurd, maar het been van de doelman voorkwam de gelijkmaker.

3

Ook Martinus werd nog een paar keer gevaarlijk. Jerom voorkwam met een sliding gevaar na een mooie combi tussen Castillo en Van Ginkel en Ouderkerk-doelman Van Luyn bleef attent op een schot door het midden van Cornwall. Door een goede, wilskrachtige aanval forceerde Ouderkerk nog voor rust de 1-1. Baas gaf een steekpass op Van Rossum, die zich in de zestien niet opzij liet zetten en de bal naar rechts speelde. Daar tekende Van der Linden voor de gelijkmaker.

5

Binnen tien minuten in de tweede helft kwam Ouderkerk op voorsprong. Linksback Laurent trok mee naar voren en werd bediend door Van der Linden. Laurent werkte de bal goed binnen achter Van de Riet. En niet veel later was het ook 3-1. Doelman Van de Riet was te laat en haalde Van der Linden in zijn zestienmetergebied onderuit. Zeegers benutte de strafschop door hem goed laag in het hoekje te plaatsen. Martinus was verslagen en Ouderkerk oogde zelfverzekerd. In de 73ste minuut  kwam de thuisploeg ook op 4-1. Zeegers lukte het om in twee instanties Van de Riet te passeren. Uit een verre bal van Zeegers maakte Van der Linden nog 5-1, terwijl Martinus kort voor tijd nog de 5-2 in de korte hoek schoot (goede actie van invaller Bergman).

2

Ouderkerk-trainer Martin van Egmond: “Het is een goeie overwinning, die denk ik terecht was. We waren veel meer in de aanval dan Martinus. Voordat Martinus op 0-1 kwam hadden wij al twee kansen gehad. Zij krijgen er één en die gaat er dan direct in. Toch hielden we het vertrouwen erin dat het goed zou komen en kregen we meteen een opgelegde kans voor de 1-1. Ik had de jongens vooraf gezegd dat Martinus bang voor ons was. Dat bleek uit alles, ze zakten helemaal in. We waren er op gebrand om een klap aan Martinus uit te delen, en ik denk dat het een goeie klap geweest is. Ik ben heel blij met deze overwinning, nu gaat nog maar tussen Diemen en ons.”

Verslag Jordy Beukeboom
Foto’s Karel Stevens

Send this to a friend