Titelverdediger SDO hoeft niet groots te spelen om Kampong te verslaan

Zondag Hoofdklasser SDO is donderdagavond doorgedrongen tot de laatste zestien in de districtsbeker. De titelverdediger kwam op bezoek bij tweedeklasser Kampong stroef op gang, maar trok in de tweede helft de wedstrijd eenvoudig naar zich toe: 0-3.

In Utrecht begon de ploeg van Koen Janssen slordig aan het duel. Zoals verwacht legde Kampong – de nummer twee van de zondag tweede klasse B – veel energie in de beginfase. De thuisploeg werd niet zozeer gevaarlijk, maar SDO slaagde er mede daardoor niet in om in het ritme te komen. Dit leidde tot veel balverlies en opvallend weinig uitgespeelde mogelijkheden.

Het duurde tot de vijftiende minuut voor het eerste gevaar. Een schuiver van Jesse van ’t Land verdween naast het doel. Na ruim een halfuur kwamen de bezoekers wel aan de leiding. Een afgeslagen corner van Glenn Hemmers werd teruggebracht in het strafschop gebied en viel voor de voeten van Joost Heerschop. Zijn schot uit de draai was te machtig voor de doelman: 0-1.

In het tweede bedrijf kwam SDO een stuk beter voor de dag. Met verzorgder veldspel trokken de Bussumers de wedstrijd naar zich en stelden binnen tien minuten de zege veilig. In de 47ste minuut schoot Heerschop op aangeven van Jesse van Huisstede zijn tweede van de avond binnen. Een paar minuten later was Van Huisstede wederom de aangever en was nu Hemmers de afmaker voor de 0-3.

SDO ging daarna op zoek naar meer doelpunten en zag achtereenvolgens schoten van Van Huisstede en Roy van Essen op beide palen belandden. De laatste krachten bij Kampong vloeiden weg en ook SDO leek de 0-3 prima te vinden. Van ’t Land was in de
slotfase nog dichtbij de 0-4, maar zijn vlammende schot kwam via de onderkant van de lat aan de verkeerde kant van de lijn terecht.

De bekerzege kwam niet meer in gevaar voor de ploeg van Koen Janssen, dat zonder zelf groots te spelen Kampong opzij zette. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)