Tjeertes ook weg bij AFC

Barry Tjeertes verlaat aan het eind van het seizoen topklasser AFC. De aanvaller keert terug naar het Haarlemse EDO. De overstap is niet verrassend aangezien Tjeertes onlangs zijn contract verlengde als jeugdtrainer bij EDO.

Tjeertes maakte vorig seizoen op voorspraak van trainer Cor ten Bosch de overstap van EDO naar AFC. Bij de Haarlemmers was Tjeertes goed voor zestien doelpunten en veertien assists. Tjeertes: “Ik ben gehaald als spits maar heb daar geen wedstrijd gespeeld. Na een goede start kreeg ik een lange schorsing en juist in die periode begon het team te presteren. Toen heb ik lange tijd niet gespeeld. Nu sta ik er wel weer in maar afgelopen zondag (tegen Achilles, red.) speelde ik als linker middenvelder. Maar ondanks dat heb ik het erg naar mijn zin bij AFC en hoop de komende weken nog veel waarde te kunnen zijn.”

Een belangrijke reden dat Tjeertes AFC gaat verlaten is het feit dat hij naar Haarlem gaat verhuizen en onlangs zijn contract als trainer van de A1 van EDO  verlengde. Tjeertes: “ Ik ga op mezelf wonen en verhuis van Hoofddorp naar Haarlem. Nu rijd ik vier keer per week naar AFC en vier keer per week naar EDO. Ook het feit dat de trainer (Cor ten Bosch, red.) weg gaat speelt mee in mijn beslissing.”

Bij EDO werd Tjeertes een jaar geleden goed opgevangen na zijn avontuur in het betaalde voetbal. De bijna 22-jarige speler speelde onder andere voor AC Monza (Italië) en Haarlem. Tjeertes: “ Bij EDO ben ik toen fantastisch opgevangen en heb ik echt het plezier weer terug gekregen in het spelletje. De reden dat ik daar weg ging had te maken met het feit dat ik graag in de topklasse wilde spelen maar nu zie ik wel dat de derby’s die ik met EDO in de eerste klasse ook wel erg mooi zijn.”

Tjeertes is na Ruijter, Derlagen en Post de vierde speler die AFC gaat verlaten. Daar tegen over staat in ieder geval de komst de komst van Kluin, Willemsen en El Abdallaoui.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)