TOB blijft foutloos na zege in Krommenie

Na drie wedstrijden houdt TOB de honderd procent-score in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Remco van Twiller gaf de goede competitiestart een fraai gevolg met een 1-3 zege op bezoek bij Sporting Krommenie.

Met een ietwat gewijzigde tactiek schoot TOB uit de startblokken. Nadat Jordy Klein in de derde minuut het vizier nog niet op scherp had staan, was het direct daarna wel raak voor de Amsterdammers. Donny Geel werd door Mosawer Hashemi richting het vijandelijke doel gestuurd en maakte, oog-in-oog met doelman Youp Leguyt, geen fout: 0-1. De bezoekers bleven vervolgens de betere partij, maar slordige eindpasses zorgden ervoor dat grote kansen op een tweede treffer uitbleven.

Deze viel na negentien minuten. De sterk spelende José Bebeto Ngeze zette Klein vrij voor Leguyt. Dat buitenkansje liet de clubtopscorer zich niet ontnemen: 0-2. Vreemd genoeg trok TOB het goede begin niet door en verzandde in het vechtvoetbal van de thuisploeg. Dit resulteerde in de eerste kans voor Sporting Krommenie. Romano Denneboom zag zijn kopbal rakelings over gaan.

De tweede helft was van TOB-kant een stuk minder dan de start van het eerste bedrijf. De matige fase voor rust werd doorgezet, waardoor er weinig meer te genieten was. Beide keepers werden sporadisch aan het werk gezet. Toch gooiden de Amsterdammers het duel ruim voor tijd in het slot. Terwijl Leguyt zijn muur nog aan het formeren was, schoot Ngeze een vrije trap vanaf twintig meter met een fraaie boog in het lege doel: 0-3.

Sporting Krommenie deed vervolgens snel iets terug via Quinten Ofman (1-3), waardoor er weer wat geloof kwam. De thuisploeg probeerde nog geluk te maken van het gegeven dat TOB steeds meer achteruit ging lopen, terwijl de Amsterdammers op hun beurt geen grote kansen konden creëren uit counters. Een zo aantrekkelijk begonnen wedstrijd bloedde dood, met TOB als winnaar.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.