Home / Algemeen / TOB blijft hopen op lijfsbehoud

TOB blijft hopen op lijfsbehoud

TOB blijft in de race voor lijfsbehoud in de derde klasse B. Vandaag won het thuis met 2-0 van IJmuiden. De overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand. Met Legmeervogels en Roda 23 onder zich, kan TOB rechtstreekse degradatie voorkomen. Voorland staat op vier punten boven de ploeg uit Amsterdam Noord, dus de nacompetitie ontwijken wordt lastig, maar niet onmogelijk.

Vooraf opnieuw veel problemen voor trainer Dick Trock van TOB. Zonder de geschorste Jeroen van Velden en afwezige Frank Bouman had de trainer veertien spelers geselecteerd, maar kwamen er om verschillende redenen op het verzameltijdstip elf opdagen. Na verschillende wisselingen in de opstelling en met de invallers Tim van Horn en Geert Langereis kon TOB om half drie op een droog en hobbelig veld aanvangen. De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor IJmuiden. De bezoekers kregen binnen een minuut enkele corners en TOB had moeite om in de wedstrijd te komen. Nadat de ploeg tien minuten wist door te komen wist het ook kansen te creëeren. IJmuiden moest achter TOB aan en na een uitstekende uittrap van Dennis Koorn kon Marco Tillema alleen door maar na een ongelukkige aanname kwam hij niet ver. Even later werd topscoorder Dennis IJzerman door Davy Stam weggestuurd maar zijn schot ging rakelings naast. Het openingsdoelpunt voor TOB zat er aan te komen maar het bleef uit. Ook na goede afstandsschoten van Kevin Kreuger, Michel Dol en Mohammed ait ali Oulhadj bleef de 0 op het scorebord en was nogmaals Dennis IJzerman dicht bij de openingstreffer maar zijn schot ging over. Vlak voor de rust kreeg ook IJmuiden nog enkele goede mogelijkheden in de counter en was het met een schot van dichtbij op de paal het dichtst bij.

06042013 TOB-IJmuiden 2

In de rust besloot trainer Dick Trock de moegestreden Jonathan Munoz Aguirre te vervangen door Stefano Veldwijk en liet hij de thuisploeg geloven dat er vandaag veel meer in zat dan de gelijke stand. Dit zorgde ervoor dat TOB messcherp aan de tweede helft begon. Binnen een minuut was het Marco Tillema die goed voorgaf maar was het Dennis IJzerman die van een halve meter inschoot maar een wereldredding van de doelman van IJmuiden voorkwam de 1-0. Enkele minuten later was het dan toch raak. Een snelle ingooi van Mohammed ait ali Oulhadj en een goede voorzet van Dennis IJzerman zorgde ervoor dat Marco Tillema van dichtbij kon inschieten. Na het doelpunt was het IJmuiden dat op jacht ging naar de gelijkmaker maar moeite had met het spel van TOB.

06042013 TOB-IJmuiden 3

Na een uur spelen wist TOB bijna op 2-0 te komen. Middenvelder Davy Stam zorgde er met een goede bal voor dat Marco Tillema alleen voor de doelman van IJmuiden kwam maar zijn schot over de uit zijn doel gekomen doelman ging rakelings naast het doel. IJmuiden begon meer te drukken en wist even later met een afstandsschot de lat te raken. Gevaarlijker wist IJmuiden niet te worden en na nog een wissel vlak voor tijd bij TOB wist de ploeg de wedstrijd te beslissen. Een lange bal van TOB noodzaakte de doelman van IJmuiden om de bal buiten zijn strafschopgebied weg te slaan. De uitstekend fluitende scheidsrechter McIntosh besloot echter slechts een gele kaart te geven en een vrije trap op de rand van het strafschop gebied. Deze werd goed binnengeschoten door Ruben Marzouk waardoor alles en iedereen bij TOB opgelucht adem kon halen. In de resterende minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar en besloot de scheidsrechter na 93 minuten af te fluiten. Een uitstekende teamprestatie vandaag waarbij bij TOB strijd voor goed voetbal ging en TOB met de belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie weer over Roda ’23 heen is gesprongen. Volgende week gaat TOB op bezoek bij het hooggeplaatste Amstelveen en speelt Roda ’23 tegen koploper EDO.

Foto’s: John Beckman

06042013 TOB-IJmuiden 4