TOB blijft met winst op Zaanlandia in het spoor van koplopers

Door een eclatante 5-1 zege op mede-titelkandidaat Zaanlandia blijft TOB in de zaterdag vierde klasse B in het spoor van topploegen AC Amsterdam en Buiksloot. Na een 1-1 ruststand liep de ploeg van Pieter van Netten in de slotfase uit naar 5-1.

De vertraging van een half uur – de wedstrijd begon later vanwege autopech voor scheidsrechter Belder – deed beide ploegen goed, want het eerste kwartier zat vol met hoogtepunten. In de eerste minuut zocht Selcuk Akcay namens de gasten het doel van TOB te hoog en even later zette Donny Bos aan de andere kant Tim van Horn vrij voor doelman Erkan Ergun, maar laatstgenoemde wist het puntertje te keren. In de vijfde minuut zag Zaanlandia-spits Onur Saricam zijn schot van dichtbij voorlangs het doel gaan.

Enkele minuten later viel de openingstreffer wel voor de gasten. TOB-verdediger Maxwell Keta beoordeelde een lange bal niet goed, waarna Saricam de bal over de uitgekomen doelman Jeffrey Janssens schoot. Lang keek TOB niet tegen de achterstand aan, want binnen een minuut stond het weer gelijk. Na goed doorzetten van Sean Engeln schoot Jessey Bodemeijer de 1-1 binnen. Hierna kabbelde de eerste helft verder. TOB had het overwicht, maar Zaanlandia kon in de omschakeling regelmatig gevaarlijk worden. Halverwege de eerste helft probeerde Keta doelman Ergun nog te verassen met een vrije trap die rakelings over het doel ging.

Vlak na rust kroop TOB door het oog van de naald. Saricam bood Erkan Malcoc een niet te missen kans, die hij van dichtbij onbenut liet. Even later viel het doelpunt aan de andere kant. Bodemeijer zette zijn directe tegenstander opzij en zijn voorzet belandde met enig fortuin bij Engeln, die van dichtbij TOB op een 2-1 voorsprong schoot. Na een uur spelen leek de thuisploeg het duel op slot te gooien. Invaller Maurice de Ridder bracht de andere invaller Jesper Stam in stelling, maar zijn schot ging over het Zaanlandia doel. Een kwartier voor tijd was Zaanlandia dichtbij de gelijkmaker. Saricam schoot de bal, na terugkoppen van Helmut Jordan, vol op de lat.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd viel de beslissing alsnog. Engeln zette Lava Dollart vrij voor Ergun en oog-in-oog met de doelman bleef Dollart koelbloedig: 3-1. Een minuut later pakte Ergun de bal op nadat een eigen verdediger de bal had teruggespeeld, wat met een indirecte vrije trap werd bestraft. Ergun was het hier niet mee eens waarna hij scheidsrechter Belder belaagde en de rode kaart ontving. De indirecte vrije trap werd door Dollart hoog in het doel geschoten. In de blessuretijd krikte TOB het doelsaldo nog een beetje op nadat Engeln opnieuw Dollart bereikte en deze de 5-1 binnen schoot.

Door de 5-1 zege heeft TOB een grote stap gezet richting de nacompetitie en blijft het in het spoor van de twee topploegen. De achterstand op AC Amsterdam en Buiksloot bedraagt respectievelijk zes en vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.