TOB eenvoudig langs Portugal Amsterdam na vroege rode kaart

TOB heeft ook haar tweede competitiewedstrijd eenvoudig weten te winnen. Na een kwartier spelen kreeg TOB een strafschop en een rode kaart voor Portugal Amsterdam na een handsbal op de doellijn en was de wedstrijd gespeeld. Dankzij de overwinning blijft de ploeg van trainer Pieter van Netten ongeslagen in de vierde klasse B.

De ploeg uit Amsterdam-Noord begon goed aan de wedstrijd en wist het eerste kwartier het elftal van trainer Vincent Haakmat onder druk te zetten. Na tien minuten spelen kreeg de thuisploeg dan ook enkele goede mogelijkheden via Robbin Kieft en Maurice de Ridder. Het was aan doelman Mauro Carneiro de Oliviera Neto te danken dat het na een kwartier spelen nog gelijk stond. In de zeventiende minuut was de doelman toch geklopt. Een inzet van dichtbij werd door Jivago Casagrande met de handen gekeerd, waardoor TOB een strafschop mocht nemen en de bezoekers met een man minder door moesten. De strafschop werd keurig binnengeschoten door Kieft.

TOB leek door de rode kaart van slag, want waar het in het eerste kwartier heer en meester was, kon Portugal Amsterdam in het verloop van de eerste helft meer meevoetballen. Tot kansen resulteerde dit echter niet. Vlak voor rust kreeg TOB opnieuw een strafschop van scheidsrechter Brouwer. Ook dit maal wist Kieft de bal feilloos binnen te schieten: 2-0.

In de tweede helft ging de thuisploeg verder waar het de wedstrijd mee begonnen was. De ploeg was oppermachtig en creëerde kans op kans. Dit zorgde ervoor dat de ploeg binnen een kwartier na rust drie keer raak schoot. De 3-0 werd binnen geschoten door Sean Engeln na het omspelen van doelman Neto, de 4-0 maakte Sergio Parris van dichtbij en de 5-0 was de mooiste van de middag. Een voorzet van Parris werd door De Ridder met de borst teruggelegd, waarna Lava Dollart de bal in de kruising schoot.

Na de 5-0 leek TOB wel vrede te hebben met de uitslag en probeerde het duel uit te spelen. Deze houding zorgde ervoor dat Portugal Amsterdam nog enkele goede kansen kreeg op de eretreffer. Doelman Jeffrey Janssens wist een schot van Pablo Sandes de Oliviera van dichtbij te keren en mocht de lat danken dat Jorge Felipe Franca dos Santos niet tot scoren kwam. Het slotakkoord was voor TOB. Een goede individuele actie van Dollart resulteerde in een afstandsschot, welke onder de doelman doorging en de 6-0 eindstand op het scorebord bracht.

Samen met Zaanlandia en Buiksloot gaat TOB nu aan kop in de zaterdag vierde klasse B. Terwijl de ploeg van Pieter van Netten volgende week op bezoek gaat bij Westzaan, treffen de andere twee koplopers elkaar. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.